VirusAlert.nl logo
  20 september 2018 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Microsoft boekt goede cijfers.
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
18 oktober 2002
Bron:
(c) 2002, Nu.nl
Bericht:

Microsoft, 's werelds grootste softwarefabrikant, heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar dat eind september afloopt de winst en omzet explosief zien stijgen. De omzet steeg 26 procent tot 7,746 miljard dollar. Analisten hadden een omzet voorzien van 7,1 milard dollar.

De winst werd meer dan verdubbeld tot 2,726 miljard dollar. Per aandeel resteerde een winst van 50 dollarcent, waar analisten hadden gerekend op 43 dollarcent.

Het bedrijf maakte de resultaten donderdag na het sluiten van de effectenbeurs in New York bekend. Voor het tweede kwartaal voorziet het concern een omzet tussen 8,5 en 8,6 miljard dollar en een winst per aandeel tussen 45 en 46 dollarcent.

Licenties

Microsoft zegt dat de sterke resultaten vooral het gevolg zijn van een succesvolle introductie van een nieuw licentiesysteem. Klanten konden tot eind juli kiezen voor een nieuw contract dat voorziet in continue verversing van Microsoft-producten als Windows XP en Office XP of voor de aanschaf van nieuwe, maar duurdere software op zelf gekozen tijdstippen.

De nieuwe systematiek leidde vorig jaar, toen Microsoft aankondigde het 'eeuwige gebruiksrecht' op zijn software te willen afschaffen, tot een storm van protest. Klanten zeiden dat ze eigenlijk geen keuze hadden en werden opgezadeld met hogere softwarekosten.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: Nu.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door rinus op 18 oktober 2002 om 14:33.

ehm Beste microsoft!
heel aardig en leuk maare...
als je dat geld nou ff insteekt in VERBETINGS beleiding dan lijkt het mij meer dan duidelijk dat jullie normeer winst etc etc gaan boekken (mijn mening)

nouw,

grtz Rinus

reactie door Martin op 29 oktober 2002 om 20:04.

30 miljard jaaromzet en 10 miljard winst per jaar?
De winst en omzetstijging is vast niet te danken aan verbetering van de producten.
Ze zijn bezig de illegale installaties van Windows aan banden te leggen, en dat zal ze vast geen windeieren leggen. Eigenlijk hebben ze wel gelijk.
Onze Bill heeft het niet gek bekeken. Waarschijnlijk zal hij ook de eerste biljonair nog wel worden.
En dan door software die altijd hapert.
Lijkt wel Mora, met die ranzige snacks, of McDonalds met die kleffe broodjes en vette burgers.

reactie door Schipper B.M. op 30 oktober 2002 om 08:58.

omzet en winst gestegen maar voor de klant worden de licenties niet of nouwlijks duurder ??? Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


Powered by Black Friday Deals .nu

© 2001-2018 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/PrivacyVirusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing & Zoekmachine Marketing Bureau - Dutch Consultants
RSS