VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Interpay-kraker aangeklaagd.
Rubriek:
Software
Datum:
22 oktober 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

Fons Schirris, schrijver van het boek 'Het dilemma 1.158.837.115 euro' is door de gekraakte bank aangeklaagd op basis van poging tot verduistering.

Schirris presenteert in zijn boek en via een TV-uitzending van RTL Boulevard een manier om via een kwetsbaarheid in het betalingssysteem eenvoudig geld te verduisteren. Het gaat om een kwetsbaarheid in de wijze waarop banken en interpay omgaan met incasso-boekingen. In de uitzending laat Schirris zien hoe hij op 15 oktober jl. eenvoudig geld van andere rekeningen kan doorsluizen naar een externe bankrekening door gebruik te maken van de interpay incasso-software.

De betrokken bank(en) en Interpay ontkennen dat er sprake is van een kwetsbaarheid. Zij wijzen ook op het feit dat de banken dezelfde dag nog erachter kwamen en de overboekingen teniet hebben gedaan.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Lees artikel bij RTL Boulevard.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door MCA op 23 oktober 2002 om 10:45.

Goed, dat iemand dit soort dingen aan de kaak stelt.....en hoe dik kan die plank voor het hoofd van de banken zijn om dan nog te ontkennen, dat er sprake is van kwetsbaarheid. Te gek voor woorden!!!!!!!

reactie door D Drupsteen op 23 oktober 2002 om 18:18.

Wat nou aanklagen wees hem dankbaar dat hij de kwetsbaarheid laat zien dan
kan je er teminste wat aan doen.

reactie door andel bm op 23 oktober 2002 om 19:32.

Ik hoop niet dat de schrijver nadeel ondervindt van zijn publikatie. Ik ben dit jaar jaar 5 keer het slachtoffer geweest van onrechtmatige afschrijvingen van mijn girorekening. Vier maal heb ik dit tijdig (dus binnen 1 maand) kunnen laten terugboeken. Vanwege een vakantie ging dit bij een afschrijving niet. De Postbank weigerde hier iets aan te doen. Ik ben maanden bezig geweest om mijn geld terug te krijgen en ben hier uiteindelijk na het inschakelen van vele instanties in geslaagd.
Een prima boek dus.
B.M.v.A.

reactie door Carmen op 24 oktober 2002 om 09:00.

Zo gaat dat tegenwoordig in Nederland. Iemand die iets "rechtvaardigs" doet wordt aangeklaagd (of erger). Nu is dit een man die het via media bekend maakt. Maar hoeveel zijn er niet die het doen? De banken zijn er nu op tijd achtergekomen (althans dat beweren ze) maar hoe vaak gebeurt het niet dat ze er niet op tijd achter komen? Zoals in het geval van dhr/mevr. Andel? En inderdaad de gewone burger moet ontzettend veel moeite doen om zijn/haar 'eigen' geld weer terug te bemachtigen.
Nee, ik vind dat die banken maar eens moeten worden aangeklaagd!
Enne.... dat boek ga ik ook maar eens kopen denk ik :))

reactie door Arjan Paul van de Wouw op 29 oktober 2002 om 13:42.

Lekker snugger. Dit staat in het artikel:

De betrokken bank(en) en Interpay ontkennen dat er sprake is van een kwetsbaarheid. Zij wijzen ook op het feit dat de banken dezelfde dag nog erachter kwamen en de overboekingen teniet hebben gedaan.

Als er geen kwetsbaarheid is en er niets mis is, leg mij dan eens uit hoe de banken dan achter de boekingen kwamen en ze teniet hebben gedaan???? ;o) Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS