VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
'Historische' aanval op essentiële root-servers
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
23 oktober 2002
Bron:
(c) 2002, WebWereld
Bericht:

Het ging om een zogeheten distributed denial of service (DDoS) aanval op de dertien servers. De aanval duurde een uur. Wie verantwoordelijk is voor de aanval is nog onduidelijk. De Amerikaanse federale recherche FBI onderzoekt de zaak.

Het root server system, dat bestaat uit dertien servers wereldwijd, is verantwoordelijk voor het omzetten van domeinnamen (bijvoorbeeld www.webwereld.nl) in IP-adressen (62.250.20.101) en omgekeerd. Daarmee zijn de servers essentieel voor het functioneren van internet.

Tijdens de aanval bleven zeker vier of vijf van de dertien root-servers werken. Ingewijden spreken tegenover Amerikaanse persbureaus en kranten van 'de meest geavanceerde en grootste aanval' op de root-servers in de geschiedenis van internet.

Eindgebruiker
Tegenover CNet bagatelliseert Paul Vixie, voorzitter van het Internet Software Consortium (de groep die verantwoordelijk is voor de software waarop de DNS-servers draaien), de gevolgen. "Geen enkele eindgebruiker heeft geklaagd over het probleem."

Matrix NetSystems, dat het internetverkeer bijhoudt, stelt dat het wel mogelijk is dat er vertragingen zijn opgetreden bij het bezoeken van webpagina's en het afleveren van e-mail.

Bij een DDoS-aanval verstuurt de aanvaller talloze valse verzoeken om informatie. Door de vele aanvragen gaan de servers 'plat' en komen bonafide informatieaanvragen er niet meer doorheen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Volledige artikel op WebWereld. Inclusief externe links.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Carmen op 24 oktober 2002 om 09:06.

Ik kan me niet voorstellen dat er geen enkele eindgebruiker heeft geklaagd.
En niet alleen het bezoeken van webpagina's en het afleveren van e-mail verliep moeizaam, maar ook een verbinding kwam niet of nauwelijks tot stand. Althans dat zijn de problemen die ik, en mensen om mij heen met dezelfde provider, hebben ondervonden! Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS