VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
De TOP 10 van opgespoorde virussen door de Panda ActiveScan in Oktober.
Rubriek:
Virussen
Datum:
5 november 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

Virusontwikkelaar Panda Software, business partner van VirusAlert, heeft zijn top 10 van meest gedetecteerde virussen vrijgegeven. Deze virussen werden opgespoord door de Panda ActiveScan , de gratis online virusscanner.

Gedurende deze periode zijn er aan aantal nieuwe en gevaarlijke virussen opgedoken zoals W32.BugBear . Deze heeft Klez.I al snel van de 1ste plaats verdrongen als één van de meest actieve en gevaarlijke virussen.

In meer dan 20% van de infecties bleek W32.BugBear de oorzaak te zijn. De achterliggende reden van dit “succes†is te wijten aan de opbouw van de worm. W32.BugBear maakt hierbij gebruik van ‘social engineering’ technieken. Gebruikers ondervinden moeilijkheden bij de identificatie van het virus omdat zowel de e-mail als de attachment voorkomen in uiteenlopende “vermomingenâ€. Deze worm maakt gebruik van de zwakheden van Microsoft Internet Explorer. Zo begint hij automatisch te lopen wanneer een e-mail wordt gelezen in het Preview Venster.

Op de tweede plaats komt W32.Klez , één van de meest gevaarlijke en persistente virussen. Net zoals W32.BugBear maakt dit virus gebruik van de zwakheid van Microsoft Internet Explorer.

W32.BugBear , een Trojaans virus registreert al de handelingen op het toetsenbord. Dit virus verschuilt zich in bestanden met een dll extensie. Deze bestanden worden gecreëerd door Bugbear van zodra de computer geïnfecteerd is.

De rest van de virussen die deel uitmaken van de Top 10 zijn slechts geregistreerd in 5% van de gevallen. Op de vierde plaats komt Elkern.C, een gevaarlijke code geïnstalleerd op geïnfecteerde computers door W32.Klez . De vijfde en zesde plaats worden ingenomen door 2 varianten van W32.Opaserv , die door hun ongewone manier van verspreiding op het Internet behoren tot één van de meest bekende virussen.

En last but not least vinden we aan de staart van de oktoberlijst oude bekende zoals W32.Nimda , Magistr, W32.Sircam en Klez.C.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
PandaSoftware: klik hier voor een overzicht van de producten.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door N. van der Harst op 15 november 2002 om 20:14.

Zelf ben ik een uiterst tevreden gebruiker van Panda. Mijn titanium virussscanner heeft recent zeer succesvol diverse virussen opgespoort en verwijdert, waaronder de Bugbear.
Jammergenoeg vind ik dat Panda in de diverse computermedia te weinig wordt gewaardeerd. Het is toch voornamelijk Norton en Mcafee waar men de mond van vol heeft. Jammer, want (ik spreek dan over de titaniumversie) deze software is zeer gebruikersvriendelijk,helder en overzichtelijk en geheel in het nederlands. Een echte aanrader !!

Nico

reactie door davy op 22 januari 2004 om 19:16.

ik heb gisteren de w32\bugbear op bezoek gehad ik besloot om myn pc nog is te scannen en ja bugbear zat erin eigenlyk gek want myn panda antivirus gaf niks aan zo met scannen vond ik hem,normaal moet myn antiv het toch aangeven dat er een virus wil binnendringen niet?? Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS