VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Terroristen worden meer en meer hackers.
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
11 november 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

Terroristische organisaties gebruiken het internet reeds lange tijd voor communicatie, propaganda, informatie-uitwisseling etc. Volgens Brain Jenkins, adviseur van de Amerikaanse kamer van koophandel neemt het gebruik van site-attacks, onder deze groeperingen, meer-en-meer toe. Op dit moment zijn het met name de websites van instellingen die een standpunt innemen anders dan van de terreur-groepen welke het moeten ontgelden.

Daarmee worden terroristen steeds meer hackers en omgekeerd aldus Jenkins.
In de toekomst zal het doelwit van de terroristen verschuiven van de websites richting de achterliggende applicaties, waarmee veel grotere schade kan worden aangericht.

Via hack-aanvallen kunnen met name belangrijke infrastructurele werken en voorzieningen als vliegvelden en waterzuiveringen getroffen worden. Hierbij zal met name de DOS (Denial of service) aanval voor de hackers een eenvoudig middel zijn.

Alan Brill, managing director van Kroll Associates adviseert bedrijven en instellingen zowel de fysieke als netwerk-beveiliging meer en meer op te voeren. Het toepassen van een integraal security-beleid is nog lang niet werkend bij circa 75% van alle bedrijven.
DOS-aanvallen kunnen op verschillende wijze worden tegengegaan, dit gaat gepaard met hoge investeringen in zowel de hard- als software. Maar bedrijven hebben geen andere keuze.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door op 17 november 2002 om 20:09.

Ik vind niet dat mensen door DDOS getroffen zouden kunnen worden...
Als je je pc goed beveiligd met een goeie FireWall en je 100% Stealth op internet zit, zou je niet eens geraakt kunnen worden!
Veel bedrijven hebben veel gaten in hun beveiliging... ik heb voor de grap is het netwerk van mijn vader's werk gekraakt... en jah hoor kwam er zo in, best raar dat een jonge van 14 die niet echt in hackken geintreseerd is er zomaar in kan komen he??

reactie door erwin op 30 november 2002 om 12:44.

Mmmm.. Moest je een wachtwoord kraken of zo, of had je gewoon toegang op je vaders netwerk. ;)

reactie door jaap op 7 juli 2003 om 12:21.

wow het wachtwoord was zeker heel voorspelbaar niet???? :/ Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS