VirusAlert.nl logo
  11 december 2017 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Brand UT bedreigt computernetwerk.
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
20 november 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

Het volledige computernetwerk van de Univesiteit Twente (UT) is niet meer werkzaam. Dit als gevolg van een uitslaande brand die ontstond rond acht uur woensdagmorgen in het rekencentrum van de UT.

De brandweer heeft besloten om enkele gebouwen in de directe omgeving te ontruimen. Volgens een medewerker van de UT zijn er geen gewonden gevallen.

De universiteit vreest het ergste voor het computernetwerk.
Met man en macht is men nu bezig een noodvoorziening te treffen om de hoofdcomputer in het gebouw te beschermen. Volgens een woordvoerder gaat het om een van de snelste netwerken van Europa. De meeste colleges gaan woensdag gewoon door.

De brandweer bestrijdt het vuur met 25 mensen en denkt de hele dag nodig te hebben om de brand te blussen. Er zijn tot nu toe nog geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door op 11 december 2002 om 16:18.

De dader is opgepakt. Het was een gefrustreerde systeembeheerder van de UT, die maar geen complimentjes kreeg voor al het goede werk wat hij deed.
Nou goed werk.......hij saboteerde regelmatig het systeem, en loste het daarna zelf weer op in de hoop een compliment te ontvangen van zijn meerdere....dit complimentje bleef helaas steeds uit. En daarop besloot hij gewoon de boel maar plat te branden.
Het goede nieuws: de brandkast met de Back-up tapes is gevonden en ze zijn wonder boven wonder ook nog bruikbaar. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


Powered by Black Friday Deals .nu

© 2001-2017 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/PrivacyVirusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing & Zoekmachine Marketing Bureau - Dutch Consultants
RSS