VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Pro-Irak virusschrijver dreigt met virus
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
21 november 2002
Bron:
(c) 2002, PCWorld
Bericht:

Een Maleisische virusschrijver die sympathiseert met Al Qaeda en Irak dreigt met een virus als de Verenigde Staten een aanval tegen Irak uitvoeren, zo meldt PcWorld. De virusschrijver, bekend als Melhacker en Kamil, wordt ervan verdacht de VBS.OsamaLaden@mm, Melhack, Kamil, BleBla.J en Nedal virussen te hebben ontwikkeld.

In een interview met Computerworld geeft de virusschrijver toe dat hij een megaworm heeft ontwikkeld die eigenschappen heeft van drie gevreesde virussen: SirCam, Klez en Nimda.Hoe gevaarlijk zijn worm is, is moeilijk te zeggen. Zijn eerder geschreven virussen staan niet erg hoog op de VirusAlert schaal, ze worden meestal omschreven als 'lastig'.

Melhacker heeft zichzelf een lid van Al Qaeda genoemd en uit zijn eerdere virussen blijkt wel dat hij sympathie heeft voor Osama Bin Laden. Zijn Nedal Worm (Laden achterstevoren gespeld) bevatte een gecodeerde boodschap met daarin verwijzingen naar Al Qaeda en enkele namen van leden van de terroristische organisatie.

IDefense, een Amerikaans bedrijf dat zich verdiept in de veiligheid van het internet, heeft vorige week in een bericht gewaarschuwd voor pro-Al Qaeda hackers en virusschrijvers vooral in Maleisie. Brian Kelly, directeur van IDefense, zegt dat we niet echt bang hoeven te zijn voor electronische aanvallen van Al Qaeda, maar wel van hackers en virusschrijvers die Al Qaeda steunen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Met dank aan: Moenen.org
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Sauer D. op 21 november 2002 om 15:47.

Ik vraag me af hoe het komt dat veel van de virusschrijvers uit Maleisie komen. Is dat en hack-el-dorado ofzo?
Tijd om eens een shovel in de backbone van Maleisie te zetten?

reactie door Montfrooy RHHJ op 27 november 2002 om 23:43.

Kunnen we niet beter met gelijke munt terug betalen en een virus sturen?
Bijvoorbeeld het Ebola-virus.

reactie door Montfrooy RHHJ op 27 november 2002 om 23:48.

Kunnen we niet beter met gelijke munt terug betalen en een virus sturen?
Bijvoorbeeld het Ebola-virus. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS