VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Tweakers.net en FokZine offline na DDoS-aanval
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
9 december 2002
Bron:
(c) 2002, WebWereld
Bericht:

Wie deze ochtend probeerde om Tweakers.net of FokZine te bereiken, kwam bedrogen uit. De sites waren uit de lucht. Rond half elf zorgde de hostingprovider van de twee sites, TrueServer, ervoor dat de sites weer online kwamen.

"Om half twaalf gisteravond begon de aanval", aldus M. Leicher van TrueServer. "Het verkeer bereikte pieken van 500 megabit. Dat is ook voor ons een redelijke hoeveelheid verkeer. Na een half uur was alles weer back to normal."

Bij een zogeheten distributed denial of service (DDoS) aanval probeert een aanvaller een server te overvoeren met valse verzoeken om informatie. Door al deze nep-aanvragen komen bonafide bezoekers van een site - in dit geval Tweakers.net en FokZine - er niet door. Op de site van TrueServer is de toename van het verkeer te zien.

"We hebben vervolgens besloten om de gesponsorde sites (Tweakers.net en FokZine, MR) uit de lucht te halen", aldus Leicher. "Anders zouden de andere sites die we hosten, te zwaar belast worden."

Winterperiode
Leicher zegt dat TrueServer regelmatig te maken heeft met DDoS-aanvallen. "Dit komt maandelijks voor. In de winterperiode gebeurt het bovendien tien keer zo vaak. Met name community-sites, waarop wordt gediscussieerd en gechat, zijn het slachtoffer."

Leicher wil niet al te veel kwijt over de aanval. "Al die aandacht is alleen maar een kroon op het werk van de verantwoordelijke. Het kost ons veel tijd en geld, en ik vind het bepaald niet stoer."

Wie verantwoordelijk is, weet Leicher niet. "Je hebt wel allerlei mensen die zich in chatrooms melden, maar het is onduidelijk hoeveel waarde je daar aan moet hechten." TrueServer zal aangifte doen bij de politie.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Artikel inclusief externe links op WebWereld.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door rinus op 9 december 2002 om 21:51.

ja er kut dit,
ik lees zelf dagelijks virusalert en FokZine!
allemaal informatief maar er zijn altijd weer ''script kiddies'' die dit soort werk doen.
allemaal moeilijk traceerbaar die DDos aanvallen maarja als je er een goede hacker achter zet is alles traceerbaar :) *gelukkig*
ik hoop idd dat ze deze krengen pakken,

Groet,
Rinus Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS