VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Safe Internet Foundation (SIF) en EPN onder één dak
Rubriek:
Overheid
Datum:
12 december 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

Per heden heeft de Safe Internet Foundation onderdak gevonden bij EPN- Platform voor de Informatiesamenleving, Zeestraat 80-82 in Den Haag. Al sinds 1999 zet de stichting SIF zich in voor een veilig, betrouwbaar en zeker internet.

Via websites als www.veiligophetweb.nl, en www.surfopsafe.nl, maar ook via cursusmateriaal en publiciteitscampagnes in kranten en vakbladen probeert de SIF veilig internetgedrag van consumenten en het midden- en kleinbedrijf te stimuleren. De werkzaamheden en doelstellingen van de SIF zijn te vergelijken met die van 3VO (het voormalige Veilig Verkeer Nederland), maar dan voor de elektronische snelweg. De SIF richt haar aandacht op beveiliging, transparantie en voorlichting. De stichting maakt zich sterk voor het weren van spam, het voorkomen van misbruik van persoonlijke gegevens en het bestrijden van virussen, hacking en andere integriteitsaanvallen. Ook problemen rond frauduleus betalingsverkeer en identificatie (de digitale handtekening) staan op de agenda van de SIF.

EPN is een onafhankelijke stichting die zich sinds 1994 inzet voor de meerwaarde van ict in de samenleving. EPN organiseert daartoe projecten, discussies en onderzoek en publiceert op gebieden als ict in de zorg, in het onderwijs, bij de overheid, ict en privacy en ict en democratie. Bekende projecten uit de EPN koker zijn de Kenniswijk te Eindhoven, het project elektronisch stemmen (PELS) en het Platform Telemedicine. In EPN zijn het bedrijfsleven, de politiek, het maatschappelijk middenveld, de wetenschap en de overheid vertegenwoordigd.

Voorzitter Wim Deetman van EPN juicht de samenwerking zeer toe. "Het is niet zo verwonderlijk dat de Safe Internet Foundation samenwerking heeft gezocht met EPN. Inhoudelijk was er altijd al enige overlap tussen de activiteiten van beide organisaties. EPN besteedt immers ook ruim aandacht aan veiligheid op en vertrouwen in internet. Qua doelstelling is er eveneens de nodige overlap. De SIF zet zich in voor een veilig gebruik van het internet, terwijl EPN een evenwichtige maatschappelijke inbedding van de elektronische snelweg nastreeft. De samenwerking doet beide organisaties sterker staan."

De directeur van EPN, Peter van der Wel, wordt ook directeur van de SIF. Beide stichtingen - SIF en EPN - zullen als zelfstandige organisaties blijven bestaan ieder met een eigen bestuur en eigen activiteiten. Zie ook de websites www.sif.nl. en www.epn.net

VirusAlert is aangesloten bij SIF.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Website: Safe Internet Foundation
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS