VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Spam meest irritante reclame-uiting.
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
17 december 2002
Bron:
(c) 2002, INTERVIEW-NSS BV
Bericht:

Uit de meest recente metingen van de MediaScanner XL, het online mediabereiksonderzoek van INTERVIEW-NSS BV, blijkt dat ongevraagde e-mailreclame de meest irritante vorm van reclame is. Van een elftal reclamevormen is gevraagd in welke mate men reclame informatief, leuk c.q. irritant vindt, of dat men er überhaupt niet op let. Op elk van de vier dimensies scoort e-mailreclame zeer hoog of zeer laag, al naar gelang dit ongevraagde of aangevraagde reclame is.

Op het moment dat een consument reclame aanvraagt en ontvangt via e-mail, wordt dat juist in hoge mate als informatief en leuk ervaren. Ongevraagde e-mail scoort hier zeer laag. De twee negatieve dimensies (irritant en let ik niet op) laten een vergelijkbaar maar omgekeerd beeld zien. Geadresseerde en ongeadresseerde reclame via de brievenbus scoren veel minder extreem.

Opvallend is verder dat de 'papieren' media, na aangevraagde e-mail, als informatief worden ervaren, terwijl bij de dimensie leuk beeldende media als buitenreclame en televisie hoog scoren. Deze laatste scoorde in het verleden altijd hoog als het gaat om irritant, maar internet en ongevraagde e-mail hebben televisie van deze eerste plaats verdreven.

De totale steekproef van de MediaScanner XL, dat volledig online is uitgevoerd, bedraagt 15.000 respondenten in de leeftijd van 13 tot 55 jaar. In de bereiksdatabase zijn 195 titels opgenomen. Naast de bereiksgegevens bevat MediaScanner XL metingen over een groot aantal interesses, lifestyle en het gebruik van producten en diensten.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
(advertentie) Spam-filtering op internet-level: CleanPort MEF
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Schiphorst, M. op 19 december 2002 om 18:00.

Ik erger mij dus kapot aan die ongevraagde emails. Ik krijg de meest idiote berichten van mensen die ik helemaal niet ken. Ik ben bang dat er toch veel emailadressen verkocht worden om die onzin rond te sturen. Ik denk zelfs dat er heel veel uit de VS komen. Mijn kinderen zitten ook op internet en zullen best wel eens ergens ons emailadres achterlaten.
Ik gooi die rommel meteen weg. Als er een afdoend programma zou bestaan zou ik het direct kopen, maar dan moet ik ook wel helemaal zeker weten dat ik nooit meer van die rotzooi krijg.

reactie door Han van Ulsen op 24 december 2002 om 15:33.

Ik gebruik het programma MailWasher (gratis) en dan kun je kijken welke mail er is VOOR je het download. Je kunt het ook terugsturen en de afzender denk dan dat je email-adres niet (meer) bestaat. Reageer ook nooit op spam-berichten, men ziet dan dat je het toch leest.
Mailwasher is te downloaden: http://www.mailwasher.net/
Nederlandse uitleg over het programma: http://home-3.tiscali.nl/~sb155413/verhaal_07/mailwasher.htm

Door gebruik van dit programma is mijn SPAM behoorlijk afgenomen!

reactie door Verhoeven P.G. op 25 december 2002 om 20:02.

Evenals dhr. Han van Ulsen gebruik ik ook Mailwasher voor het tegengaan van SPAM. Ook verdachte e-mails die geinfecteerd zijn met virussen worden zo makkelijk ontdekt. Het programma laat niet alleen zien waar het vandaan komt en of er een bijlage is bijgevoegd, maar men kan via dubbelklikken op het item het gehele e-mailbericht (plus header) lezen. Op deze manier heb ik al verdachte/besmette e-mails weten te elimineren, voordat zij via de mailserver op mijn computer verschenen.

reactie door ab op 29 december 2002 om 11:12.

ik gebruik de mail berichtregels in outlook express ,
hierin kun je voorwaarden instellen voor de mail.
als het onderwerp bijv. het woord "sex" bevat of "koop dit" kun je opdracht geven om dit bericht of te wissen van de server of niet te d.l of naar een bepaalde map te saven.
ik krijg nu bijna alleen nog maar goede mails binnen.
ik snap niet goed waarom dit programma zo'n slechte naam heeft want het werkt perfect.
mailwasher werkt pas achteraf, outlook doet dit automatisch zodra je inlogd,en past de regels direct toe.
wim

reactie door v. Duuren LJ op 2 januari 2003 om 21:59.

hallo,

Ik heb ook heel veel last van spam en heb dus mailwasher geinstalleerd, maar het werkt bij mij niet. alles is in het engels. Ik volg de aanwijzingen, maar hij doet het mooi niet. Ik heb icreditmail en ik denk dat er daardoor veel spam binnenkomt. Onze fam. mail (outlook) heb ik de naam veranderd, omdat daar ook heel veel binnenkwam, nu heb ik daar geen last meer, maar die van icreditmail wel. Is er iemand die mij stap voor stap kan vertellen hoe mailwasher in te stellen, want de automatische installer (emailadressen)hiervoor vind ie niet, dus moet ik ze met de hand instellen.

alvast bedankt.
groetje Leny

reactie door Kitty op 4 januari 2003 om 11:04.

Leny,

heb je ctrl + A al geprobeerd?

groetjes.

reactie door J.W.A. IJzerman op 10 januari 2003 om 05:29.

Beste Ab : het was even zoeken omdat je niet aangaf HOE dat te doen. Maar gezocht en gevonden: ga naar : Tools> Message rules>mail
Dan verschijnen tabbladen: de derde is: Block senders
Hier heb ik meteen irritante spam van eDiets geblokkeerd. Bedankt voor de tip
Arnoud

reactie door ab op 10 januari 2003 om 19:20.

beste arnoud:
nog veel beter is om bepaalde woorden die in het onderwerp of afzender staan in te voeren die dan niet van de server geladen worden zoals bijvoorbeeld:
cassino of porn of sex,goede mails met die text zul je niet vaak krijgen denk ik.
als je nog meer tips wil:
adevries00@wanadoo.nl Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS