VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Engelse virusschrijver bekend schuld.
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
23 december 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

De 21-jarige Engelse virusschrijver Simon Vallor heeft toegegeven de schrijver en verspreider te zijn van drie computer-virussen,
de belangrijkste hiervan was W32.Gokar@mm, een virus dat in januari van 2002 voor redelijk wat besmettingen zorgde.


Simon Vallor is van beroep een webdesigner en en beheerd zijn eigen dagboek website www.devilwithin.com.

Op deze website gaf hij afgelopen vrijdag al een weergave van zijn schuld. Hij hoopte nog op een lichte en/of voorwaardelijke straf, zodat hij met de feestdagen thuis kan zijn.
Vallor voldoet volgens AV-fabrikant Sophos aan het profiel van de gemiddelde virusschrijver, een cyberkid dat dag-en-nacht bezig is met programmeren, erotiek en lid van de leeftijdsgroep 15-25 jaar.

Volgens de openbaar aanklager infecteerde Gokar 27.000 computers in 42 verschillende landen. Vallor verspreidde het Gokar-virus in december vorig jaar. In januari van dit jaar stond het virus in de toptien van meest voorkomende virussen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door lemmens, a op 23 december 2002 om 19:22.

"Engelse virusschrijver bekend schuld"

deze zin is onjuist gespelt.

reactie door Kitty op 4 januari 2003 om 15:53.

Gevangenisstraf voor een virus schrijver. Lol, das wel erg zwaar. Gokar deed bijna geen schade. Computer gebruikers zouden gewoon wat bewuster moeten worden.

reactie door muiz op 14 januari 2003 om 01:11.

en zulke jongens nemen ze later aan bij grote software bedrijven

reactie door moussie op 17 januari 2003 om 02:14.

Ik ben toch blij dat het grootste gedeelte van de virus-auteurs meer iets hebben van: ik doe het alleen maar omdat het zo makkelijk kan. Dan blijf je je tenminste bewust van de kwetsbaarheid van het hele systeem. Oké, een virus op je computer is hoe dan ook niet leuk, zeker als het heel lastig te verwijderen is, maar ik denk dat je wel onderscheid moet maken tussen effecten van een virus. Het is toch een wereld van verschil tussen bijv. het verwisselen van je muisknoppen of de startpagina / of het bijhouden van je toetsaanslagen of iets soortgelijks om achter je wachtwoordbestanden te komen. Het een is een kinderlijke streek en het ander misdaad !!

reactie door jaap op 7 juli 2003 om 11:58.

ja dat gebeurt wel vaker de maker van het i love you virus werkt nu volgens mij voor mcaffee Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS