VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Canadese popzangeres nu ook in hall-of-fame van virusschrijvers.
Rubriek:
Virussen
Datum:
7 januari 2003
Bron:
(c) 2003, VirusAlert
Bericht:

De Canadese popzangeres Avril Lavigne mag zich na Anna Kournikova, Jennifer Lopez, Shakira en Britney Spears scharen in de rij van artiesten waar een virus aan is gewijd.

Gingen de voorgaande virussen verscholen achter fan-mail of spannende foto`s, welke na opening van het mailtje zorgde voor de infectie,
in het geval van Avril Lavigne is het effect directer. Na infectie wordt een link aangebracht in de startpagina van de browser.
Ongewild kan Lavigne zich "verheugen" op grote aantallen bezoekers indien het virus wijd verspreid raakt.

Het Livra-virus (omgekeerd geschreven: "Avril") kan zich via e-mail verspreiden en is daarmee een mass-mailer.
Daarnaast verstopt het zich onder aantrekkelijke naamstellingen in de gedeelde mappen van o.a. Kazaa en ICQ.
De kans op infectie is dus groot. VirusAlert adviseert voorzichtig te zijn met het delen van bestanden in zijn algemeenheid.
Ge-downloade bestanden dienen altijd te worden gescant met up-to-date antivirussoftware.

Even zo belangrijk is het updaten van de Microsoft Outlook software. Net als veel andere virussen maakt Livra gebruik van gaten in de Microsoft software. Deze gaten kunnen ervoor zorgen dat de e-mailbijlage automatisch wordt geopend in de voorbeeldweergave van het veelgebruikte e-mailprogramma. Updaten van de software gaat eenvoudig via de website http://windowsupdate.microsoft.com en/of via de speciale update functie binnen de Windows-software.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Detailpagina: W32.Livra@mm
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS