VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Microsoft vergeet eigen servers te patchen
Rubriek:
Virussen
Datum:
28 januari 2003
Bron:
(c) 2003, VirusAlert
Bericht:

Experts noemen de uitbraak van Slammer de meest verwoestende aanval op het internet in anderhalf jaar. Tijdens de piek dit weekend werden ongeveer 250.000 computers tegelijk slachtoffer. Zuid-Korea werd daarbij het zwaarst getroffen.

Slammer wordt gezien als een voorbeeld van de nieuwe generatie virussen, die heel slim gebruik maken van bekende kwetsbaarheden. In het geval van Slammer gaat dat om een gat en de SQL databasesoftware van Microsoft. Hiervoor bestaat al sinds juli een verbanddoos.

Microsoft is echter vergeten om zijn eigen reparatiesoftware op al zijn servers te installeren, zo schrijft persbureau AP. Een woordvoerder houdt het op 'sommige servers' die niet waren gerepareerd. De schuld wordt gelegd bij nalatige systeembeheerders.

Het is niet voor het eerst dat Microsoft zijn eigen lekken vergeet te dichten. In 2000 sloeg het I Love You-virus toe waar ook Microsoft last van had. Dit virus maakte gebruik van een bekend gat in Outlook.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: webwereld
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Xandor op 29 januari 2003 om 17:39.

En dan gaat Microsoft de broncode van Windows vrijgeven aan amerikaanse veiligheidsinstellingen?? Dan krijgen we echt cyberterrorisme!!!

reactie door Hans Koppens op 30 januari 2003 om 08:58.

Hoelang duurt het nog voordat het internet ├ęcht onderuit gaat????

reactie door J. van Leeuwen op 30 januari 2003 om 15:10.

Totdat Microsoft echt een supergrote fout maakt! Of dat er een slimme virusschrijver is.

reactie door op 31 januari 2003 om 19:00.

Je bedoelt tot iemand met een beetje verstand van windows de behoefte heeft om een virus te schrijven om alles plat te gooien.
Ik "denk" dat t niet zo heel moeilijk is t virus schrijven alleen waarom zou je het doen? Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS