VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Nieuw uitbraak van Slammer verwacht.
Rubriek:
Virussen
Datum:
30 januari 2003
Bron:
(c) 2003, Automatiseringsgids.nl
Bericht:

Deskundigen in de Verenigde Staten zijn bang dat er binnenkort weer een Slammer-golf zal opkomen. De kwaadaardige worm kan zich namelijk verspreiden via producten van Microsoft zelf en de programmatuur van bedrijven die de code van Microsoft in licentie hebben genomen. Die laatste groep wordt nog weleens vergeten, zo meldt internetnieuwsdienst CNet.

Er zijn meer dan dertig pakketten die zijn gebouwd rond Microsoft SQL Server 2000 en de kleinere variant SQL Desktop Edition 2000 (MSDE). Hoe groot het extra gevaar voor wormverspreiding is, hangt af van de software die rond de database is gebouwd. "Als MSDE de baas is in je omgeving dan is het gevaar groot, heeft de applicatie de overhand, dan zou het kunnen meevallen", aldus de Amerikaanse beveiligingsexpert Chip Andrews.

Microsoft heeft inmiddels een lijst vrijgegeven van producten waarvan bekend is dat zij zijn gebaseerd op de databasesoftware.
Het gaat om de volgende Microsoft producten:
.NET Framework SDK
ASP.NET Web Matrix
BizTalk® Server 2002 Partner Edition
Host Integration Server 2000
Office XP Premium, Professional, Developer
Project Server 2002
Small Business Server 2000
SQL Server 2000, Enterprise Edition, Developer Edition, Personal Edition (RTM, SP1, SP2)
Visual FoxPro® 7.0 and 8.0 beta
Visual Studio® Standard, Professional, Academic, Enterprise (.NET release only - not 6.0)
Windows Enterprise Server 2003 RC1, only if UDDI is enabled
Windows Server 2003 RC1, only if UDDI is enabled

De volledige lijst vindt u hier:

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Microsoft: software gefundeerd op MSDE 2000 dbase
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Xandor op 30 januari 2003 om 16:10.

FF niet zo heel belangrijk dit, maar ik dacht gelijk aan iemand die eens zei dat Windows het grote virus is dat door een slimmerik maar even geactiveerd hoefde te worden. Het lijkt zo langzamerhand steeds meer op waarheid te berusten...

reactie door J. van Leeuwen op 31 januari 2003 om 11:18.

Inderdaad, de hackers maken het Microsoft niet moeilijk, maar Microsoft gaat zichzelf steeds meer vastzetten.

reactie door op 31 januari 2003 om 18:58.

Ja maar kijk dan ook, windows loopt (bijna) helemaal op t register.
Dus verknallen kan ook zo met t register.
Tenminste kep t ff een aantal keer doorgenomen uit interesse maar als een virus schrijver alles daarvan weet is een goed virus maken toch ook al niet meer moeilijk.

reactie door Leys, JJR. op 4 februari 2003 om 21:05.

Gisteren heeft mijn collega een besmette pagina over "vrouwenwereld" bezocht.Daarbij had ze een Script-virus opgelopen.Ik heb haar geholpen om het virus eruit te krijgen,en dat is gelukt.De webmaster van "Vrouwenwereld"
is op de hoogte gesteld.Hij heeft zijn website tijdelijk uit de ether genomen.Mogelijk heeft een hacker in zijn pc ingebroken en puur in zijn host ingelogd om het virus te posten.Bovendien zat er in zijn pc "Trojans paard Bla".

Gebruik altijd een goede pas ge-update firewall,want er zijn veel hackers actief.En zet uw A-V-software in haar autoprotect.Zo surft u veilig door terwijl het A-V-programma in haar achtergrond op virussen scant!!En Windows...Geregeld controleren of er nieuwe update's beschikbaar zijn.Virusschrijvers zijn altijd slim,Windows zal er altijd gevoelig voor zijn,maar er zal nog een tijdperk komen dat er een wet aangenomen wordt om hackers zwaarder aan te pakken.

M.v.g.,Johny.


reactie door Eric Tiehuis op 12 februari 2003 om 14:13.

Ik werk in een onderwijsinstelling. Wij krijgen de laatste tijd ook veel te maken met het slammer virus (sql). Dit is ondermeer te vinden onder het programma van ambrasoft. Dit programma maakt gebruik van een sql database.

reactie door frans op 2 april 2004 om 12:39.

hallo[b]dat is vet[/b] Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS