VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Microsoft dicht ernstig lek in Internet Explorer
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
6 februari 2003
Bron:
(c) 2003, webwereld
Bericht:

Gebruikers van Internet Explorer 5.01, 5.5 en 6.0 wordt aangeraden de reparatiesoftware te installeren aangezien het gaat om een 'ernstig' lek, aldus Microsoft in het security bulletin.

Het beveiligingslek is ontdekt in de zogeheten 'cross domain security' en kan zich voordoen bij het uitwisselen van informatie tussen één domein (zoals bijvoorbeeld een website) en een ander domein.

Een kwaadwillende buitenstaander zou een website kunnen maken die gebruikmaakt van dat lek en zo een executable-bestand kunnen gebruiken om de macht over andermans computer te verkrijgen.

Het tweede beveiligingslek is geconstateerd in Windows XP. Bij het gebruik van Windows Redirector software kan een hacker, als hij een documenten op de eigen computer of op die van anderen opent, 'verkeerde' data versturen naar Redirector. De hacker zou in dat geval misbruik kunnen maken van de foutmelding die het systeem geeft.

Om het lek in XP te misbruiken moet de persoon wel op de machine zelf is ingelogd, aldus Microsoft. Het programma Redirector kan niet op afstand misbruikt worden. Dit beveiligingslek is door Microsoft als 'belangrijk' bestempeld

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Installeer (alle) patches eenvoudig via deze website van Microsoft.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Bommie op 22 februari 2003 om 09:30.

Microsoft blijft lekken dichten...

reactie door Pieters R op 24 februari 2003 om 11:52.

Microsoft gaat het ene gat met het andere lek dichten of gaat de spreuk anders, het blijft in ieder geval ALERT blijven met Microsoft Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS