VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
LovGate.C: derde variant lovgate.fam slaagt in sterke opmars
Rubriek:
Virussen
Datum:
24 februari 2003
Bron:
(c) 2003, VirusAlert
Bericht:

LovGate.C is een nieuwe mass-mailer en een variant op eerdere lovGate`s. Deze mass-mailer stuurt zich na infectie door als antwoord op berichten in het e-mailprogramma. Hierdoor lijkt het bericht voor de ontvanger een betrouwbaar bericht. Zo wordt het oorspronkelijke onderwerp in stand gehouden net als de oorspronkelijk tekst.

Na infectie installeert het een backdoor component waarmee de virusschrijver/cracker toegang tot het systeem kan krijgen. Deze persoon krijgt direct per e-mail een bericht van het besmette systeem zodat hij het direct kan benaderen.

VirusAlert adviseert een ieder z.s.m. updates binnen te halen bij de antivirusfabrikant. Op dit moment detecteert nog niet iedere fabrikant en/of partner van VirusAlert deze lovgate-variant.
De verwachting is dat updates binnen 12 uur beschikbaar zijn van een ieder

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Informatiepagina op de website van VirusAlert:
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door A.G.J. van Duijvenboden op 24 februari 2003 om 23:21.

Update van symantec NAV is sinds 17.30 uur te vinden op de website (www.sarc.com). Heb nog geen ervaring met de werking.

reactie door janssen op 25 februari 2003 om 09:30.

Ik heb wel het idee dat steeds meer pc's beveiligd zijn met een up-to-date virusscanner want in het verleden kreeg ik op de dag dat het virus hier vermeld stond al de nodige geinfecteerde mailtjes, maar tot nu toe nog geen.
Ik denk dat dit mede komt door een site als deze, die de mensen ALERT houdt.

Ga zo door!!!

reactie door M.H.H.van Dijk op 25 februari 2003 om 10:42.

Er is ook een verwijderings programma te downloaden via
http://www.bitdefender.com/download/download.php?file=AntiLovGate-en.zip

Werkt uitstekend!

reactie door muiz op 1 maart 2003 om 14:26.

Oops! That file doesn't seem to exist
 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS