VirusAlert.nl logo
  15 december 2017 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
één op de vijf mailberichten is spam
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
27 februari 2003
Bron:
(c) 2003, Infoworld
Bericht:

De hoeveelheid spam neemt gestaag toe. Veel mensen zeggen het gebruik van e-mail af te zweren als de hoeveelheid ongevraagde mail blijft toenemen. Dit blijkt uit zesde ICT Barometer van Ernst & Young. Dit is een tweemaandelijkse onderzoek onder zeshonderd ict-professionals naar de ontwikkelingen op het gebied van ict.

Inmiddels valt 20 procent van alle mailberichten die bij de kleinere bedrijven binnenkomt onder de categorie 'spam'. Slechts 59 procent van de e-mailberichten blijkt echt relevant.

Tot de kleinere bedrijven rekent E&Y organisaties met maximaal 19 werknemers. In de categorie 20 tot 99 werknemers ligt het percentage spamberichten op 11 procent. Bij deze groep is 68 procent van de binnenkomende mail relevant.

Eenderde van de respondenten zegt e-mail niet langer als communicatiemiddel te willen gebruiken als het aantal spamberichten nog verder toeneemt.

Opvallend is dat vooral mensen die werkzaam zijn bij de overheid of een andere non-profitorganisatie het gebruik van e-mail willen staken als de hoeveelheid dagelijkse spam nog verder toeneemt.

Dit terwijl juist deze sector relatief het minste last van spam heeft. Uit de ICT Barometer blijkt dat binnen de overheid/non-profit sector 'slechts' 8 procent van de binnenkomende mailberichten echt spam is.

Naarmate de bedrijfsgrootte toeneemt, blijkt ook het aantal spamberichten af te nemen. Gemiddeld is 11 procent van de berichten die bij de grotere bedrijven in de mailboxen belandt, spam. Een mogelijke verklaring hiervoor is volgens de onderzoekers dat kleine bedrijven vaak geen maatregelen hebben genomen om spam te blokkeren.


bron: InfoWorld

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Internet level filtering van virussen en spam, de oplossing voor mkb en enterprise.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door op 20 maart 2003 om 10:15.

Onlangs heb ik maar een nieuw e-mail adres genomen, dat was mijn oplossing even voor nu. Hoe dat weet ik niet, maar ik kreeg per dag ongeveer 30 mails uit weet ik veel waar vandaan. Knetter gek werd ik er van.Heb ik nu een prograama die ik regelmatig liet werken , of er nog rommel was. Dat hielp.
Nu ik een nieuw adres heb, is het een stuk minder, maar ik wil mijn computer daarvoor beveiligen. Wie kan mij nu vertellen welk programma het beste is? Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


Powered by Black Friday Deals .nu

© 2001-2017 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/PrivacyVirusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing & Zoekmachine Marketing Bureau - Dutch Consultants
RSS