VirusAlert.nl logo
  20 juli 2018 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Sophos: 42% MKB actualiseert antivirus-software slechts één keer per week
Rubriek:
Beveiligingssoftware
Datum:
27 februari 2003
Bron:
(c) 2003, VirusAlert
Bericht:

Volgens onderzoek van Sophos, leverancier van zakelijke antivirus-software, actualiseert bijna de helft van het midden- en klein bedrijf (MKB)* hun antivirus-software slechts één keer of minder dan één keer in de week.

Dit ondanks het feit dat de nieuwste e-mail- en internetvirussen vaak binnen enkele minuten over de wereld worden verspreid en er elke week zo’n 150 nieuwe virussen worden ontdekt. Van de grote bedrijven actualiseert 29% de antivirus-software één keer per week of minder. Het onderzoek van Sophos is uitgevoerd onder 4500 systeembeheerders van verschillende organisaties over de hele wereld.

Door het verwaarlozen van een regelmatige antivirus update blijft het MKB haar netwerken en daarmee kritische bedrijfsinformatie op het spel zetten. “Voorkomen is beter dan genezen. Het maar één keer per week actualiseren van antivirus-software kun je vergelijken met het maar één keer per week poetsen van je tanden. Het geeft je een minimale bescherming en kan een pijnlijk gat veroorzaken in het ICT-glazuurâ€, aldus Marnix van Meer, Product en Marketing Manager van CRYPSYS Data Security B.V.

Het onderzoek wijst eveneens uit dat slechts 46% van het MKB een ‘antivirus gateway protectie’ heeft geïmplementeerd om virussen en wormen tegen te gaan die zich verspreiden via e-mail. Dit ten opzichte van 70% van de grotere ondernemingen, die de juiste maatregelen hebben genomen om hun poorten te controleren op virusbedreigingen. De meeste infecties die gemeld worden bij antivirus-organisaties zijn ‘bulk-mail’ virussen. De ‘virus top 10’, die Sophos in 2002 heeft samengesteld, bevat allemaal virussen die via e-mail verstuurd werden.

Er zijn voor het MKB verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar om de antivirus-software te beheren. Geautomatiseerde ’tools’ kunnen 24 keer per dag automatisch updates verwerken. Zelfs laptops en telewerkers kunnen op die manier voorzien worden van de laatste virusbescherming. Door de e-mail tijdig bij de in- of uitgang te scannen zijn de meeste problemen te voorkomen.

CRYPSYS Data Security B.V. is distributeur van Sophos Anti-Virus in Nederland. Naast antivirus-software biedt CRYPSYS onder andere ook content security-oplossingen voor e-mail en internet en firewall appliances.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Alle oplossingen van Sophos vindt u hier.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht: