VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Sophos: 42% MKB actualiseert antivirus-software slechts één keer per week
Rubriek:
Beveiligingssoftware
Datum:
27 februari 2003
Bron:
(c) 2003, VirusAlert
Bericht:

Volgens onderzoek van Sophos, leverancier van zakelijke antivirus-software, actualiseert bijna de helft van het midden- en klein bedrijf (MKB)* hun antivirus-software slechts één keer of minder dan één keer in de week.

Dit ondanks het feit dat de nieuwste e-mail- en internetvirussen vaak binnen enkele minuten over de wereld worden verspreid en er elke week zo’n 150 nieuwe virussen worden ontdekt. Van de grote bedrijven actualiseert 29% de antivirus-software één keer per week of minder. Het onderzoek van Sophos is uitgevoerd onder 4500 systeembeheerders van verschillende organisaties over de hele wereld.

Door het verwaarlozen van een regelmatige antivirus update blijft het MKB haar netwerken en daarmee kritische bedrijfsinformatie op het spel zetten. “Voorkomen is beter dan genezen. Het maar één keer per week actualiseren van antivirus-software kun je vergelijken met het maar één keer per week poetsen van je tanden. Het geeft je een minimale bescherming en kan een pijnlijk gat veroorzaken in het ICT-glazuurâ€, aldus Marnix van Meer, Product en Marketing Manager van CRYPSYS Data Security B.V.

Het onderzoek wijst eveneens uit dat slechts 46% van het MKB een ‘antivirus gateway protectie’ heeft geïmplementeerd om virussen en wormen tegen te gaan die zich verspreiden via e-mail. Dit ten opzichte van 70% van de grotere ondernemingen, die de juiste maatregelen hebben genomen om hun poorten te controleren op virusbedreigingen. De meeste infecties die gemeld worden bij antivirus-organisaties zijn ‘bulk-mail’ virussen. De ‘virus top 10’, die Sophos in 2002 heeft samengesteld, bevat allemaal virussen die via e-mail verstuurd werden.

Er zijn voor het MKB verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar om de antivirus-software te beheren. Geautomatiseerde ’tools’ kunnen 24 keer per dag automatisch updates verwerken. Zelfs laptops en telewerkers kunnen op die manier voorzien worden van de laatste virusbescherming. Door de e-mail tijdig bij de in- of uitgang te scannen zijn de meeste problemen te voorkomen.

CRYPSYS Data Security B.V. is distributeur van Sophos Anti-Virus in Nederland. Naast antivirus-software biedt CRYPSYS onder andere ook content security-oplossingen voor e-mail en internet en firewall appliances.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Alle oplossingen van Sophos vindt u hier.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Lemmers marco op 1 maart 2003 om 23:39.

Tja er zijn ook bedrijven die denken dat het hun niet zal overkomen. Ondertussen ben ik het afgelopen jaar al meerdere virusmeldingen tegen gekomen in het exchange systeem.
Natuurlijk onderschept door McAffee maar toch!!!!

Hoe dom kun je als systeem beheerder zijn om niet elke dag te updaten

reactie door Langedijk P op 5 maart 2003 om 12:14.

In reactie op Marco.

Als je McAfee GroupShield op de juist manier implanteer binnen de Exchange organisatie, de attachment blocking scherp afstelt kan je gerust de update een dagje overslaan hoor.

Hoe dom kun je zijn om iemand dom te noemen.

reactie door Wilco den Besten op 7 augustus 2003 om 09:35.

Wel zie je de laatste tijd dat veel MKB bedrijven kiezen voor een extern systeembeheer bedrijf. Dat via remote beheer de virus scanner up-to-date houden. De Computerwacht uit Alphen aan den Rijn is zo bedrijf,

> www.computerwacht.nl

Naast je back-up is de virusscanner iets wat goed op orde moet zijn. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS