VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Virusscanner slaat alarm bij cd-rom PCM
Rubriek:
Virussen
Datum:
6 maart 2003
Bron:
(c) 2003, WebWereld.nl
Bericht:

Gebruikers van een cd-rom van PCM krijgen een waarschuwing voor een Trojaans Paard. Volgens de redactie dreigt er echter geen gevaar.

"Het klopt dat sommige virusscanners een melding geven, maar het is geen virus of een Trojaans paard", aldus Herwin Lans van PCM.

Het probleem schuilt in de homepage-editor '1st Page 2000' die op de cd-rom van PCM staat. Een koper van de cd-rom kreeg van zijn virusscanner de melding dat het softwarepakket de trojan 'Js.Trojan.WindowBomb' zou bevatten, zo schrijft hij op het discussieforum van Security.nl. Js.Trojan.WindowBomb opent een groot aantal browservensters.

Lans: "Er zitten enkele kant-en-klare javascripts in '1st Page 2000' die hele nare dingen met je browser kunnen doen. De makers hebben die er waarschijnlijk in gestopt met het idee: 'we laten even zien wat je nog meer met je browser kunt doen'. Dat is behoorlijk irritant, maar geen gevaar voor je computer."

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Artikel op WebWereld.nl, inclusief externe links.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Verhoeven P.G. op 6 maart 2003 om 15:21.

Volgens het Symantec Antivirus Research Centre (SARC) is dit bestand wel degelijk geinfecteerd met het Trojaans Paard Js.Trojan.WindowBomb. Ik heb het bestand in quarantaine moeten plaatsen en vervolgens opgestuurd naar Symantec. Zij zeggen dat er wel degelijk sprake is van infectie.

Dat niet alle virusscanners dit bestand als zodanig aanduiden, kan te maken hebben met het feit dat sommige gebruikte virusscanners niet ICS niet gecertificeerd zijn, waardoor de afvangpercentage niet 100% is.reactie door Verhoeven P.G. op 6 maart 2003 om 15:22.

ICS moet zijn ICSA. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS