VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Kaspersky: maak internet een nutsvoorziening
Rubriek:
Beveiligingssoftware
Datum:
24 maart 2003
Bron:
(c) 2003, WebWereld.nl
Bericht:

Beveiligingsbureau Kaspersky komt met een opmerkelijk advies om internetaanvallen tegen te gaan: de overheid moet internet beheren.

Volgens Eugene Kaspersky, directeur van het gelijknamige Russische anti-virusbedrijf, zou internet zodoende een stuk veiliger worden.

De verantwoordelijkheid voor internet zou niet langer bij de diverse internet service providers moeten liggen, maar bij de verschillende nationale overheden, zo stelt Kaspersky.

De overheid kan internet hierdoor net zo beheren als andere publieke netwerken, zoals het (gemeentelijk) waterleidingnet, redeneert de directeur.

"Als we ook in de toekomst een groot publiek netwerk als internet willen hebben, moeten er strenge gebruiksregels komen", aldus Kaspersky.

Kaspersky pleit dan ook voor internetpolitie die de digitale snelweg kunnen controleren. Tevens zouden gebruikers een soort rijbewijs moeten hebben.

"Zolang we die niet hebben, sterft internet een langzame dood. Internet is nu een snelweg zonder politieagenten en zonder rijbewijs."

Stapje verder
Het Britse anti-virusbedrijf Sophos reageert 'positief' op de plannen van Kaspersky voor een internetrijbewijs. Paul Ducklin van Sophos wil zelfs een stapje verder gaan.

Ducklin pleit bijvoorbeeld voor een nieuw veld in de ip-headers om nieuwkomers op het internet aan te kunnen duiden en vindt dat surfsnelheden voor nieuwkomers aan banden moet worden gelegd.

"Ook zouden 'newbies' de eerste twee jaar alleen Outlook Express in combinatie met Internet Explorer 4.0 mogen gebruiken", zo grapt Ducklin die het overigens allemaal niet zo'n vaart ziet lopen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Artikel op WebWereld.nl, inclusief externe links.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Sluijter, D.H.W.J. op 3 april 2003 om 22:48.

L.s,

Oud idee! Blijf toch niet steeds mijn ideeen stelen, moet je tegenwoordig echt overal patent op aanvragen?

Duncan Sluijter.

reactie door Barça Boy op 10 april 2003 om 12:31.

looooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

de grootste onzin die ik een anti virus bedrijf ooit heb hore zegge
loooooool

allé waar gaat da naartoe,een rijbewijs om is te moge chatte,pas op als ge te veel zegt dan trekke we het in
lol
hahahahahaha
da zou hilarisch zijn gewoon

en waar blijve ze met de privacy? als ze een rijbewijs moete hemme zulle ze iets op u pc moete zette = spyware!!!
en waar plijt internet de laatste jare voor? spyware free!
en politieagente hoe gaan ze da doen
als ge ne website bezoek waar nog iemand is u een boete geve voor dubbelparkere zeker


haha
kwil et wel is zien gebeure Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS