VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Hack-aanval legt 400.000 websites plat
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
2 april 2003
Bron:
(c) 2003, Automatiseringsgids.nl
Bericht:

Een aanval op de servers van de Nederlands-Amerikaanse internetprovider Dot TK heeft dinsdag meer dan 400.000 websites platgelegd. Hackers bestookten de provider voor websites eindigend op .tk met zoveel informatie dat de drie hoofdservers buiten bedrijf raakten. Dot TK heeft inmiddels een oplossing voor het probleem gevonden. De provider heeft aangifte gedaan bij de politie in Amsterdam en San Francisco.

Dot TK heeft drie zogenaamde 'rootservers' in bedrijf voor de eilandengroep Tokelau in de Stille Oceaan, dat de domeinnaam .tk hanteert. Als iemand een website eindigend op .tk wil bezoeken (bijvoorbeeld audi.tk of vw.tk) zoekt zijn computer eerst contact met een van de drie rootservers van Dot TK. Twee servers staan in Amsterdam, één in San Francisco. Totaal staan bij DOT TK meer dan 400.000 domeinnamen geregistreerd, waarvan 80.000 in Nederland.

Bij de zogenaamde DDOS-aanval werden de computers bestookt met miljoenen pakketjes informatie over het internet. Die raakten daardoor overbelast. "De aanval is nog steeds gaande, maar de websites zijn weer bruikbaar. We laten uitzoeken wie hier achter zit", zegt algemeen directeur J. Zuurbier van Dot TK. Hij noemt DDOS-aanvallen "een terroristische misdaad van de 21e eeuw".

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Bron: Automatiseringsgids.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Sluijter, D.H.W.J. op 3 april 2003 om 22:37.

Virtual Crimes - Virtual punishments?

Om Denail of Service aanvallen nou te gaan beschouwen als terroristische misdaad vind ik persoonlijk een beetje (te) ver gaan. Ik vind dat dit soort dingen goed gerelativeerd moeten worden. Het lijkt voor sommige mensen net of Denail of Service aanvallen iets is van de laatste maanden maar het is een al jaren oude gebruikte "techniek" om bepaalde servers, providers of overheden en zelfs "echte" terreurorganisaties mee aan te vallen, daadwerkelijk met miljoenen pakketjes, maar het blijkt niet makkelijk te zijn diegene in zijn nekvel te pakken die daadwerkelijk de aanval op zijn of haar geweten heeft. Ook al zijn er miljoenen schade, kan je dat dan verhalen op de dader? Kun je van een kale kip veren plukken? Wie is er aansprakelijk voor de schade? Het bedrijfsleven? Blijkbaar? Schijnbaar? De terrorist?


Duncan Sluijter.reactie door Barça Boy op 10 april 2003 om 12:10.

miljoenen schade?? dat zou ik toch ni zo zegge ze.tenigste da er bij een DoS of DDoS aanval gebeurt zen de servers die da crashe,de poorte gaan dicht en de website ligt daardoor plat.ene keer de aanval gedaan is,kunde de servers weer opstarte en zulle ze weer normaal functionere (tenzij ze "pinged to death") zijn.Als u pc bijvoorbeeld crashed omda Internet Explorer een zoveelste beveiligingslek heeft en daardoor u pc crashed,is er ook geen schade aan u pc,gewoon ff 10 min w8 en heropstarte en voila alles geregelt.Het ene "schade" dat er aan servers zou kunne zijn is de vertraging die er komt,en dat bv mensen die van de informatie op een website afhangkelijk zijn niet meer kunnen werken.
maar dan nog

reactie door mieke op 22 april 2003 om 16:05.

WAT EEN LIJERS DIE DAT HEBBEN GEDAAN!!!!!

MILJOENEN SCHADE EN DE ECONOMISCHE TOESTAND IS AL ZO SLECHT...............


reactie door a lenos op 23 juni 2004 om 19:10.

Helaas maar mijn .tk is er nog steeds niet ookal willen ze beweren van wel Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS