VirusAlert.nl logo
  22 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Madonna-site gehackt; cd te downloaden
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
19 april 2003
Bron:
(c) 2003, WebWereld.nl
Bericht:

De officiële site van Madonna is zaterdagochtend gehackt. Haar nog niet eens uitgebrachte nieuwe cd wordt compleet aangeboden

Wie Madonna.com bezoekt, ziet niet de normale teksten en beelden, maar een rudimentaire witte pagina's met wat linkjes naar mp3-bestanden. Een van de mogelijkheden is het complete album 'American Life' te downloaden, dat pas op 22 april officieel wordt gelanceerd.

Als verantwoordelijke voor de stunt lijkt het hackersmagazine Phrack te moeten worden aangemerkt. 'Brought to you by the editors of Prack Magazine', zo staat er, plus een linkje naar de site http://www.phrack-dont-give-a-shit-about-dmca.org/. De DMCA is de controversiële Amerikaanse copyrightwet die door rechthebbenden wordt gebruikt om de illegale uitwisseling van muziek tegen te gaan.

De hack is naar alle waarschijnlijkheid een directe tegenaanval op de eerder deze week gelanceerde actie van Madonna. De zangeres verspreidde nepnummers van haar nieuwe album via diensten als KaZaA. Wie de nummers binnenhaalt, krijgt geen muziek te horen, maar de stem van Madonna. "What the fuck do you think you're doing?", zo spreekt ze de muziekliefhebber toe.

Deze actie is blijkbaar niet bij iedereen in goede aarde gevallen. "This is what the fuck I think I'm doing...", zo staat er nu prominent op haar site.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Artikel op WebWereld.nl, inclusief externe links.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door janssen op 22 april 2003 om 10:54.

kijk, dit is een strakke tegenaanval! van mij mogen ze dit veel vaker doen, dan schrijven ze ook geen virussen meer!

greetzz

reactie door mieke op 22 april 2003 om 16:02.

vet wrede tegen actie, mogen ze vaker doen maar binnenkort is het wel weer te downloaden..................

mieke


reactie door jaap op 7 juli 2003 om 11:45.

strakke actie

reactie door Robin365 op 12 juli 2003 om 15:15.

eigelijk wel grappig :D Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS