VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Regen goed voor StartPagina.nl
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
25 april 2003
Bron:
(c) 2003, nu.nl
Bericht:

Bij mooi weer verliest StartPagina.nl, de grootste website van Nederland, bij iedere graad temperatuurstijging ongeveer 1% van haar bezoekers. Dat blijkt uit een onderzoek van het Econometrisch Instituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam naar de samenhang tussen Startpagina-gebruik en de weersomstandigheden.

Zo komt ook naar voren dat Startpagina bezoekers wint bij neerslag. Iedere millimeter regen levert de website 0,36% extra bezoekers op. Dagelijks wordt www.startpagina.nl gemiddeld 2,3 miljoen keer bezocht.

Bert Wiggers, directeur van Startpagina: "We wisten natuurlijk wel dat we in een weergevoelige branche zitten, maar nu weten we precies hóe gevoelig. Zo blijkt uit het onderzoek bijvoorbeeld dat bij extreme neerslag, 25 millimeter of meer, het bezoekersaantal met maar liefst 9% stijgt. Hoewel ik zelf natuurlijk ook van zon houd, hoop ik zakelijk gezien dus op een zomer met op gezette tijden een behoorlijk regenbuitje."

Het onderzoek van de Erasmus Universiteit is uitgevoerd door econometrist Rene Segers. Behalve naar weersinvloeden, is gekeken naar de invloed van feestdagen en schoolvakanties op de bezoekersaantallen van Startpagina. Zeker de feestdagen blijken grote invloed te hebben op de hoeveelheid mensen die de website bezoekt.

Zo mag StartPagina.nl, op grond van het onderzoek verwachten dat het bezoekersaantal de komende Koninginnedag 24% lager is dan op een gemiddelde dag. Tenzij het regent natuurlijkReactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: nu.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door janssen op 26 april 2003 om 18:05.

Persoonlijk denk ik dat de cijfers alleen maar weergeven hoeveel hits deze site krijgt. Ik heb zelf ook deze pagina als startpagina staan maar 9 van de 10 keer kijk ik er niet eens naar, en ga ik meteen naar mijn favorieten toe of naar een zoekmachine.

reactie door muiz op 8 mei 2003 om 19:00.

hits met de startpagine is nie zo gek als je bedenkt dat mense die als startpagina gebruiken dat is al 1 hit met het openen van je explorer

dus erg vreemd is dit niet

reactie door J. Wijsman op 19 mei 2003 om 16:08.

Ik vindt startpagina een van de fijnste zoekmachines die er zijn, en gebruik het bijna dagelijks.

reactie door Rongen MM op 21 mei 2003 om 07:55.

Ik zie dit verschijnsel inderdaad op mijn sites http://www.hot-cab.com en http://www.dvd-busters.com ook.

Hoewel de aard van mijn sites vaak een tegenovergestelde reaktie laten zien: met de zon hoog aan de hemel en de dames schaars gekleed zie ik met name op de zomer-avonden een forse toename van het aantal bezoekers. ;o)

reactie door Rongen MM op 21 mei 2003 om 07:56.

Ik zie dit verschijnsel inderdaad op mijn sites http://www.hot-cab.com en http://www.dvd-busters.com ook.

Hoewel de aard van mijn sites vaak een tegenovergestelde reaktie laten zien: met de zon hoog aan de hemel en de dames schaars gekleed zie ik met name op de zomer-avonden een forse toename van het aantal bezoekers. ;o) Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS