VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Muziekindustrie overweegt sabotage p2p-gebruikers
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
5 mei 2003
Bron:
(c) 2003, WebWereld.nl
Bericht:

De grote platenmaatschappijen financieren de ontwikkeling van software die de computers en internetverbindingen van p2p-gebruikers kunnen saboteren. Dat schrijft althans The New York Times, die zich daarbij baseert op topmensen binnen de muziekindustrie.

Het gaat daarbij onder meer om een Trojaans paard dat gebruikers van peer-to-peer (p2p) diensten doorverwijst naar een website waar ze de gezochte muziek legaal kunnen downloaden.

Het Trojaanse paard lijkt echter nog één van de meer goedaardige oplossingen. Zo zou het programma 'Silence' de harddisk van p2p-gebruikers afzoeken op illegale muziekbestanden om deze vervolgens te verwijderen. Ook een programma dat de computer van een illegale kopieerder voor een bepaalde tijd kan bevriezen, zou tot de mogelijkheden behoren.

Draconische maatregelen
Of de muziekindustrie deze programma's werkelijk gaat inzetten, valt te bezien. Het verspreiden van de beschreven software is hoogstwaarschijnlijk illegaal. "Het bevriezen van iemands computer valt niet binnen de mogelijkheden van het auteursrecht", stelt Lawrence Lessig, een door The New York Times geraadpleegde hoogleraar rechten.

Critici van de muziekindustrie denken dat de platenmaatschappijen af en toe met opzet berichten over nieuwe draconische maatregelen verspreiden, om de gebruikers van uitwisseldiensten angst in te boezemen.

Tot nu toe 'beperkt' de muziekindustrie zich tot het verspreiden van nepbestanden via muziekuitwisseldiensten. Onlangs nog verspreidde een platenmaatschappij 'muziekbestanden' die een waarschuwing van Madonna bleken te bevatten. Mensen die dachten het nieuwste nummer van Madonna te hebben gedownload, kregen de stem van de Amerikaanse popster te horen: "What the fuck do you think you're doing?"

Ook filmmaatschappijen lijken actief bij het verspreiden van nepbestanden, zo blijkt uit reacties van WebWereld-lezers. Lezers die 'Johnny English' (de nieuwe film met Rowan Atkinson) binnenhalen, krijgen in plaats daarvan bijvoorbeeld 'Ace Ventura' te zien.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Artikel op WebWereld.nl, inclusief externe links.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door muiz op 27 mei 2003 om 04:27.

dat krijgen ze er nooit door, inbreuk van privacy en verspreiden van een virus want dat is het eigenlijk

dus de firewall nog strakker afknijpe

en nepbestanden hmmmmm daar heb je avi preview voor (als het een film betreft)

al met al weer een onzin verhaal

reactie door muiz op 27 mei 2003 om 04:55.

en dan dr bij files hernoemen is geen einde maken aan iets maar er aan meehelpen,wat was er mis met ace ventura? lol Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS