VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
ICQ zet zes deuren open voor hackers
Rubriek:
Software
Datum:
6 mei 2003
Bron:
(c) 2003, Zdnet
Bericht:

De populaire instant messaging-applicatie ICQ is zo lek als een mandje. Dat zegt de beveiligingsfirma Core Security Technologies in een bericht dat maandag de wereld werd ingestuurd. Van de zes geïdentificeerde lekken zijn er twee zeer ernstig: een hacker kan ze uitbuiten en eigen code op een pc uitvoeren.

Core Technologies zegt geen reactie te hebben ontvangen op hun bevindingen, ondanks maandenlange pogingen contact op te nemen met de makers van ICQ. Op dit moment is er dan ook geen patch verkrijgbaar.

De zes kwesties worden beschreven in een bulletin dat gisteren naar de BugTraq-mailinglijst werd verstuurd. Drie ervan hebben betrekking op het mailprogramma dat in het feature-rijke ICQ is ingebouwd. Ze zijn uit te buiten door een e-mail met een aangepaste inhoud te versturen naar een ontvanger met het IM-programma.

Een van de resterende kwetsbaarheden maakt een ICQ-gebruiker kwetsbaar voor een DoS-aanval via de module die banners toont onderaan een messagevenster. Een tweede achterdeur is te openen via de automatische update-functie van ICQ.

Core Security vond de zes kwetsbaarheden in de meest recente versie van ICQ, 2003a Pro, en oudere uitvoeringen van het IM-programma. Het bulletin vermeldt niet of de kwetsbaarheden ook voorkomen in ICQ Lite, een afgeslankte versie van dezelfde makers.

ICQ is een immens populaire instant messager, die vooral in Europa op veel aanhang kan rekenen. Het bedrijf erachter, Mirabilis, is eigendom van America Online, heeft ook het totaal verschillende AOL Instant Messenger (AIM) ontwikkeld. Op download.com, een van de voornaamste downloadkanalen op het internet, is de laatste versie van ICQ 228,5 miljoen keer opgehaald.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
artikel op ZdNet.nl inclusief externe links
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Dicky Hazelaar op 21 mei 2003 om 16:53.

lekker handig voor je bedrijfje dan

reactie door muiz op 27 mei 2003 om 04:24.

kzie de link tusen je bedrijf en icq alleen niet

reactie door Rinze op 4 juni 2003 om 09:24.

Ik ook niet. Tgaat toch overr dat lek, of niet dan?

reactie door Rinze op 4 juni 2003 om 09:25.

Ik ook niet. Tgaat toch overr dat lek, of niet dan? Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS