VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Wachtwoord van Hotmail eenvoudig te kraken
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
8 mei 2003
Bron:
(c) 2003, VirusAlert
Bericht:

Het e-mailadres van je 'slachtoffer' achterhalen en twee webadressen bezoeken: meer was niet nodig om iemands wachtwoord aan te passen, zo blijkt uit een posting van de Pakistaan Muhammed Faisal Rauf Danka op de mailinglist Full Disclosure.

Microsoft stuurde het webadres om andermans wachtwoord aan te passen automatisch op, nadat een aanvaller een webadres had bezocht met daarin het e-mailadres van het slachtoffer en zijn eigen e-mailadres. Via het toegemailde adres was het mogelijk om het oude password te 'resetten'.

In een interview met CNet zegt de Pakistaan Danka het gat te hebben ontdekt, nadat het Passport-account van een vriend was gehackt. Diverse veiligheidsexperts bevestigden op de mailinglist Full Disclosure dat de door Danka geschetste methode om andermans Passport-wachtwoord aan te passen, daadwerkelijk werkt.

Drieënhalf uur nadat het bericht op Full Disclosure was verschenen, had Microsoft het probleem ondervangen. Eerder was op de meer dan tien e-mails die Danka sinds 12 april naar het softwareconcern had gestuurd, geen reactie gekomen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Artikel op WebWereld.nl, inclusief externe links.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door robertdebeurs op 19 mei 2003 om 16:31.

robertdebeurs@hotmail.com

reactie door Dicky Hazelaar op 21 mei 2003 om 16:42.

ow k hoop dat dat niet meer voor zal komen voor de 'slachtoffers'!!!


reactie door F. de Haan op 6 juni 2003 om 10:14.

Maakt toch niets uit voor je hotmailaccount. Volgens mij gebruiken 9 van de 10 mensen m toch alleen maar voor msn of om zich voor het een en ander aan te melden waarbij ze een e-mailadres op moeten geven.
Het lijkt me sterk dat je je hotmailaccount voor zakelijke doeleinden gaat gebruiken.

reactie door Whizzy op 6 juni 2003 om 15:34.

ligt er aan, ik heb het een tijdje echt gebruikt toen ik nog geen internet had, maar alleen op school kon internetten. dus zeg niet dat mensen het niet serieus gebruiken, want ik heb er toch zeker 2 jaar serieus mee gewerkt (nu niet meer, heb nu een pop3 adres zonder spam)

reactie door op 7 juni 2003 om 13:01.

ik vind het wel kut want ik gebruik mijn hotmail-account elke dag...

reactie door rinus op 8 juli 2003 om 03:31.

gelukkig voor deze mensen die er ''serieus'' mee aan de gang zijn,
dat er dan toch nog hackers het gat melden bij Micro$oft,

Stel je voor wat er was gebeurt als een Hacker het door had gespeeld aan een lamer of Script kiddie ;-)

Groet.

reactie door s van dijk op 23 augustus 2003 om 12:43.

vind het een beetje raar hoor er zijn zat programmas te downloaden waarmee je een hotmail wachtwoord kan kraken gewoon naar je slachtoffer sturen de mmeesten hebben toch niks in de gaten en openen het en je hebt het wachtwoord ook er is al zoveel over hotmail gepraat overal........ Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS