VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Nederlander spil van spam-netwerk
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
14 juli 2003
Bron:
(c) 2003, Nu.nl
Bericht:

Het Amsterdamse internetbedrijf Megaprovider en de 23-jarige eigenaar ervan, M. Bevelander, zijn volgens deskundigen betrokken bij het versturen van miljarden reclame e-mails, zogenaamde spam.

Spam is niet illegaal, maar staat vanwege de schade en overlast die het veroorzaakt voor internetgebruikers steeds meer ter discussie. De Europese Unie hoopt met een nieuwe wet de overlast aan banden te leggen en in Verenigde Staten worden al schadeclaims tegen spambedrijven ingediend.

De Britse omroep BBC kwam als eerste met de beschuldiging aan het adres van Bevelander. De omroep had ontdekt dat een Zuid-Amerikaans bedrijf, Superzonda, de computers van British Airways had 'gekaapt' om advertenties te verspreiden waarin Russische bruiden werden aangeboden.

Een onderzoek naar Superzonda leidde naar Cyber Angels in Amsterdam, dat weer gelieerd blijkt aan Megaprovider. Bovendien bleek dat Bevelander de naam Cyberangels.nl in zijn bezit had. Cyberangels.nl is nu in handen van spamvrij.nl

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
CleanPort filtert standaard uw zakelijke e-mail op virussen en spam.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Schipper B.M. op 15 juli 2003 om 08:22.

de servers van British Airways gekaapt ?
ben ik blij dat ik geen vliegvakantie heb dit jaar.
laten we bevelander gaan spammen.(met briefkaarten)

reactie door F. Egberink op 15 juli 2003 om 11:25.

wat heeft het voor zin om beverlander te spammen??
Die wordt daar echt niet warm of koud van.

Beter kun je even het hoofd e-mail adres van de opdrachtgever uitzoeken en die plat leggen.

Zo nu en dan, als ik een jolige bui heb 3 a 4 keer per jaar, dan neem ik een hardnekkige adverteerder op de korrel en blaas zijn hoofd mailbox, met een daarvoor geschreven programma, 3 dagen lang continue vol met het bericht dat hij heeft laten versturen door de spammer. in 50% van de gevallen werkt dat en wordt ik van de spamlijst verwijderd.

Helaas zijn het er teveel tegenwoordig om dit effectief toe te passen.


reactie door Schipper B.M. op 15 juli 2003 om 13:19.

het heeft inderdaad geen zin om bevelander te spammen.
kan beter een goede spamblokker aanschaffen

reactie door jacco. op 30 juli 2003 om 13:51.

Zo nu en dan, als ik een jolige bui heb 3 a 4 keer per jaar, dan neem ik een hardnekkige adverteerder op de korrel en blaas zijn hoofd mailbox, met een daarvoor geschreven programma, 3 dagen lang continue vol met het bericht dat hij heeft laten versturen door de spammer. in 50% van de gevallen werkt dat en wordt ik van de spamlijst verwijderd.


klinkt leuk, ik durf t bijna niet te vragen,,,,,maar wat voor prog is dat en waar kun je dat krijguh :P

reactie door Joop Kraan op 12 augustus 2003 om 15:55.

Lijkt me ook wel leuk zo een progje! Durf het haast niet te vragen maar.............?

reactie door pietje op 12 augustus 2003 om 22:29.

citaat van hr. Egberink 'Zo nu en dan, als ik een jolige bui heb 3 a 4 keer per jaar, dan neem ik een hardnekkige adverteerder op de korrel en blaas zijn hoofd mailbox, met een daarvoor geschreven programma, 3 dagen lang continue vol met het bericht dat hij heeft laten versturen door de spammer. in 50% van de gevallen werkt dat en wordt ik van de spamlijst verwijderd.'

Jammer dat mijn Internet Provider een belangrijke poort heeft geblokkeerd, zodat ik dit foefje niet uit kan proberen, toch leuk bedacht om eens een keer wat terug te kunnen doen tegen de spammer...


reactie door Bert Kollerie op 13 augustus 2003 om 14:13.

Nou, ik heb dat proggie niet kunnen vinden, dus ik zou het ook willen bekijken cq downloaden.
Overigens ik gebruik als browser Mozilla en die heeft een Baysian filter. Na een korte leertijd heb je nauwelijks spam. Het is bij mij nu al gedaald tot ongeveer 4 à 5 per week.
Bert

reactie door pietje op 15 augustus 2003 om 18:16.

Martijn Bevelander was nog wel bij RTL HMG mediagroup of de televisie geweest als het meestbelovende IT bedrijf van half nederland (op WorlOnline na natuurlijk...)

reactie door J. de Vlerk op 15 augustus 2003 om 21:43.

Op http://www.soft-central.net/unimail.php vind je een programma waar je spammers mee terug kunt pakken door ze oneindig veel mail te sturen

reactie door Enny op 16 augustus 2003 om 13:34.

Krankzinnig: Een oudere kennis van mij is al blij als hij weet hoe hij een mail moet versturen. Kids zijn de deur uit. Nu is onlangs via zijn emailadres (IP adres) spam verstuurd. Hij werd ter plekke afgesloten door de provider (bekende kabelprovider, begint met een C) en moet voor alle geleden schade opdraaien.
Hoe dit soort spam werkt weet ik niet. Maar ik kreeg 3 weken geleden toevallig ook een spambericht binnen van ..... mijzelf! "Get viagra online".
Schiet mij maar lek!


reactie door Bas van den Bosch op 16 augustus 2003 om 16:28.


Het is een oud trucje om de From:-header te veranderen in een ander adres, dan kan ook het adres zijn van degene naar wie het mailtjje wordt gestuurd. Heb het zelf al een aantal maal meegemaakt. Dat chello (ik ga ervan uit dat deze hier bedoeld was) om deze reden iemand af zou sluiten lijkt mij uitgesloten (die mensen hebben voor zo'n ondoordachte actie teveel verstand). Wanneer via zijn ip-adres (wat compleet anders is dan emailadres) spam is verstuurd dan ligt dit al meer voor de hand. Waarschijnlijk is dan sprake van een open relay. Er is een kleine kans dat het ip gespoofd is maar eerlijk gezegd gebeurd dit niet vaak.
Mocht dit allemaal niet zo zijn en deze persoon toch afgesloten zijn, neem dan eens contact op met coax (www.coax.nl). Virusalerts en hoaxes kosten al genoeg energie zonder deze broodje aap-verhalen dat je afgesloten wordt door zo'n spam....

gr

Bas

reactie door pietje op 21 augustus 2003 om 15:44.

hmmm, ik weet dat een provider je op een sluikse wijze af kan sluiten, ze sluiten gewoon bepaalde poorten waardoor je niet meer kan mailen via die provider, bij @home hebben ze bijvoorbeeld een bepaalde poort gesloten omdat er slachtoffers waren op wiens PC een geheime mailserver (mail relay server) draaide, en ja in de voorwaarden staat dat degene - het slachtoffer- opdraait voor alle kosten per verzonden mail... HET IS DUS WEL ZO dat als je genaaid word, je wel voor de gevolgen opdraait. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS