VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Hoe een e-mail virus een land kan beschadigen
Rubriek:
Virussen
Datum:
12 augustus 2003
Bron:
(c) 2003, Met dank aan Security.nl
Bericht:

Door gebruik te maken van een willekeurige zoekmachine, een aantal goed gekozen e-mailadressen en kant en klare viruscode kan iedereen een digitale terroristische aanval uitvoeren, zo laat Roelof Temmingh, directeur van een Zuid-Afrikaans security bedrijf, weten.

Volgens Temmingh hebben de huidige methodes om computer netwerken aan te vallen, zoals denial-of-service aanvallen en inbraken, weinig impact op de informatie infrastructuur van een land. Een exploit die wel degelijk een land kan beschadigen is een e-mail virus, zoals hij in dit artikel(PDF) laat weten. Cyberterroristen kunnen namelijk naar elke organisatie, waar dan ook, kwaadaardige code sturen, aldus de Zuid-Afrikaan in dit artikel.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Klik hier voor het complete artikel (Engelstalig)
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door pietje op 12 augustus 2003 om 22:37.

even denken, het lijkt me dat een worm al heeft bewezen email als medium te gebruiken voor spreiding, maar dan slechts als een van de vele vormen van distributie waar email slechts 1 van is... Slammer had toch geen email nodig voor progiatie? Korea lag toch helemaal plat???

reactie door Sluijter, D.H.W.J. op 12 augustus 2003 om 23:47.

Nee, nee, nee, he

Ga mensen/wannabe verspreiders enz even wereldwijs maken. En dit is een directeur van een security bedrijf? Wat een d*mb*, ik leer hem regel één: maak ze voral niet slimmer dan ze al zijn. Ik weet ook tientallen manieren om iets te verspreiden maar ik ben zo slim dit niet aan de grote klok te hangen.

Dus in dit geval niet user= 1d10t maar root= 1d10t

w00t

Duncan Sluijter.

duncan.sluijter@akn.nl

reactie door Bert Kollerie op 13 augustus 2003 om 14:04.

Maar Duncan nou doe je hetzelf om ze wijzer te maken dat er tientallen manieren zijn! Dus ik houd mijn mond hierover.
Bert

reactie door B@YoureService op 14 augustus 2003 om 22:14.

Nee niet echt handig om dit te aan een ieder te laten lezen......
dat wordt lachen, let maar op.

Greetz B@YoureService

reactie door pietje op 15 augustus 2003 om 18:04.

ik ben benieuwd hoe het afloopt met de Microsoft Blaster Virus aanval binnenkort op Microsoft,....

op CNN gingen al geruchten dat de stroomuitval in amerika komt door een crash veroorzaakt door MS Blaster,....reactie door op 1 september 2003 om 11:57.

nou pietje. ze zeggen het onder controle te hebben maar als ik terug ga naar de oude staat van me pc of naar een oude usersbackup (omdat mijn nieuwe niet helemaal lekker loopt) dan heb je binnen 5 min tijdens aanmelding of check voor internet verbinding het virus msblaster.
wordt tijd dat ze elke gebruiker van de laatste w2 windows een nieuwe gratis goede versie van je huidige windows geven om dit soort gedoe te voorkomen. moeten ze maar is iets goed maken in plaats van steeds een nieuwe versie van 120 euro die meer fouten dan de vorrige bevat.

reactie door van Luyk, J.J op 28 september 2003 om 22:23.

Geweldig OS he, W'XP, betere uitvinding hadden ze niet kunnen verzinnen met al die beveiligingsupdate's en andere bucht. Mijn pc's draaien nog lekker allemaal onder W'98 wor, en met betrekking tot dit soort ongein met die blaster worm etc. heb ik geen last van, maarja als je XP zo graag wilt hebben omdat ut zo geweldig werkt, update je pc dan wel op tijd alsjeblief, voorkom je een hoop ellende......

greetz

Chin Pau Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS