VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Geen meerderheid voor eerste antispam-wetsvoorstel
Rubriek:
Overheid
Datum:
10 oktober 2003
Bron:
(c) 2003, Zdnet.nl
Bericht:

Het blijft voorlopig mogelijk om in Nederland ongestraft spam te versturen. Een wetsvoorstel waarin geregeld is dat spammers een boete opgelegd kunnen krijgen, kon geen minderheid halen in de Tweede Kamer. Dat kwam met name om dat Minister Donner de Kamer adviseerde om tegen het voorstel te stemmen.

De reden daarvoor is gelegen in de angst van de regering dat politie en justitie het zo druk krijgen met spam-klachten dat ander werk moet blijven liggen.

PvdA-Tweede Kamerlid Martijn van Dam had het wetsvoorstel, dat als basis de Europese richtlijn Elektronische Handel heeft, uitgebreid met de mogelijkheid om spammers boetes op te leggen. Het ongewenst versturen van e-mailreclame naar particulieren wordt in het voorstel gezien als economisch delict en beboet met maximaal 4500 euro per spambericht.

Minister Donner wil nu dat het spam-probleem niet via het strafrecht wordt aangepakt, maar via de bestuursrechter. Eerder had Donner zich wel uitgesproken voor het wetsvoorstel van Van Dam. Waarom Donner nu van gedachten veranderd is, wordt niet helemaal duidelijk. Er zou bij minister Donner sterk aangedrongen zijn op het niet opnemen van het voorstel door werkgeversorganisatie VNO NCW.

De PvdA rest nu niets anders dan te proberen spam aan te pakken in de nieuwe Telecomnunicatiewet. Dit wetsvoorstel wordt binnenkort in de Tweede Kamer behandeld.

Bron: Zdnet.nl

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Met CleanPort MEF bent u gegarandeerd beschermt tegen spam ( & virussen), klik hier voor meer informatie.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door pietje op 17 oktober 2003 om 21:12.

bij de politie lachen ze je echt uit als je aangifte doet vanwege bijvoorbeeld domeinkaping, virussen, spam etc...

alleen de heel grote bedrijven zoals microsoft en banken e.d. kunnen zinvol aangifte doen...

als voorbeeld noem ik de zimbabwese mailers uit afrika die je miljoenen beloven, ik ben er nooit op ingegaan, maar het was zo vervelend die brieven iedere keer per mail binnen te krijgen dat ik ze bij de politie heb langsgebracht, op tv was zelfs dat er mensen zijn die er echt intrappen en echt het schip ingaan voor veel geld.

bij de politie namen ze de brieven met trace resultaten (ja, je kunt precies aangeven via welke provider en vanuit welke plaats (o.a. in nederland) ze vandaan opereren, en alles ging direkt de prullenbak in op het hoofdbureau waar ik bij stond.

verder heb ik meerdere malen mensen (bij toeval op Kazaa) ontdekt met kinderporno, zelfs daarvoor kun je nog geen aangifte doen, en krijg je standaard brieven door van 'kassie naar de muur'

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS