VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Crackers en virussen frustrerend voor verzekeraars
Rubriek:
Virussen
Datum:
14 oktober 2003
Bron:
(c) 2003, Met dank aan Security.nl
Bericht:

In augustus alleen al zouden virussen voor 35 miljard dollar aan economische schade hebben veroorzaakt. Nu lijken de cijfers van mi2g aan de hoge kant, het geeft wel aan dat virussen en crackers een ware schadepost voor bedrijven kunnen zijn.

Ondanks de financiele risico's hebben maar weinig bedrijven een adequate verzekeringen tegen electronische sabotage. Veel organisaties denken namelijk dat hun bestaande verzekering de schade zal dekken, iets wat meestal niet het geval is. De bedrijven die zich wel willen indekken ontdekken dat er geen policies tegen virussen zijn en ook de bescherming tegen crackers is minimaal. Het gebrek aan verzekeringen bestaat omdat verzekeraars niet weten hoe ze mogelijke verliezen moeten compenseren. Volgens mi2g zouden in de eerste negen maanden van dit jaar al voor 132 miljard dollar aan schade door virussen en hackers zijn veroorzaakt.


via www.security.nl

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Het orginele artikel op Monetery Herald (UK)
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door pietje op 17 oktober 2003 om 21:07.

ik denk dat men wel vergeet in dit bericht, dat er een miljarden industrie is voortgekomen om virussen en hackers tegen te houden. echt honderd duizenden mensen hebben een baan dankzij de virus schrijvers.

reactie door M.Dijkstra op 20 oktober 2003 om 13:43.

ik denk dat men wel vergeet in dit bericht, dat er een miljarden industrie is voortgekomen om virussen en hackers tegen te houden. echt honderd duizenden mensen hebben een baan dankzij de virus schrijvers.
*************************************************************
Wat wil je hiermee zeggen? Toch niet dat virus maken eigenlijk goed is voor de economie?? Is stelen dan ook goed?

Als de bedrijven niet die miljarden hoeven te investeren in virusscanners, ... dan hadden dat geld ergens anders in kunnen steken.....

ik vind je opmerking niet echt doordacht......

reactie door Cris op 22 oktober 2003 om 08:56.

Nee inderdaad niet echt een snuggere opmerking van je, Pietje. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS