VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Bijna alle computers China geïnfecteerd met virus
Rubriek:
Virussen
Datum:
20 oktober 2003
Bron:
(c) 2003, Met dank aan nu.nl
Bericht:

Ongeveer 85 procent van alle computers in China is geïnfecteerd met virussen. Dat berichtte het Chinese staatspersbureau Xinhua maandag op basis van onderzoek van het ministerie van Publieke Veiligheid. Het aantal besmette computers is bijna 2 procent hoger dan vorig jaar en liefst een kwart hoger dan in 2001.

De grootschalige besmetting is grotendeels toe te schrijven aan het sterk groeiende aantal internetgebruikers in China in combinatie met het ontbreken van goede antivirusprogramma's. Daarenboven wordt er op enorme schaal gebruik gemaakt van illegaal gekopieerde en ook vaak besmette software, ook door overheidsdiensten. Daardoor nemen de besmettingen ook nog steeds toe.

Uit het onderzoek is gebleken dat ongeveer 63 procent van de computergebruikers in de volksrepubliek schade heeft ondervonden van de besmettingen. De schade wordt door de onderzoekers evenwel niet in geld uitgedrukt.

Het aantal internetters in China beloopt momenteel circa 68 miljoen, op een bevolking van meer dan een miljard mensen. China heeft na de VS nu de meeste mensen die online kunnen. De toename van het aantal surfers in China gaat overigens gepaard met een reeks overheidsmaatregelen om de informatievoorziening via het net te beteugelen. In het afgelopen jaar zijn duizenden internetcafés gesloten en is de toegang tot vermeend staatsondermijnende sites afgegrendeld.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: nu.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Cris op 23 oktober 2003 om 10:21.

Weten die Chinezen dan niet dat je ook virusscanners kan downloaden??

reactie door de Gast Peter op 24 oktober 2003 om 09:58.

Ik denk dat het komt omdat ze een beetje nauw kijken,dus zien ze niet dat het een virus is?
Ik gok ook maar!!


reactie door Rinze op 27 oktober 2003 om 10:34.

Die chinezen maken allerlei onderdelen voor de pc's en dan zullen ze niet weten wat een virus is?!?!?!?
B-tje dom!

reactie door Fenwick Debaere op 1 november 2003 om 13:56.

Ik vindtdt het ergg dat dat land met zoveel virussen zit maar ik denk da het pecentaage virusssen in de computers in eurapo ook reedelijk groot is, ik schat zeeker 40 proocent. denker es over na!

reactie door D. van der Velde op 5 november 2003 om 11:43.

Waarschijnlijk mogen ze daar niet naar sites waar ze 'Westerse' virusscanners kunnen downloaden of iets dergelijks. De overheid blokkeert daar zoveel. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS