VirusAlert.nl logo
  20 september 2018 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Microsoft onderzoekt lek in Exchange 2003
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
23 november 2003
Bron:
(c) 2003, WebWereld.nl
Bericht:

Een maand na de introductie van Exchange Server 2003, is Microsoft gewezen op een mogelijk lek in de software. De eerste patch is al klaar.

Het mogelijke beveiligingsprobleem doet zich voor in Outlook Web Access (OWA). Als het werkelijk om een lek gaat, krijgt Exchange 2003 zijn eerste patch sinds de lancering op 21 oktober.

Een netwerkbeheerder uit Amerika meldde op de mailinglijst NTBugtraq dat hij bij het inloggen op OWA ook in de mailbox van andere gebruikers kon komen. Daar had hij vervolgens alle gebruikersrechten.

"Het lijkt hier te gaan om een serieus beveiligingslek. Als dit allemaal klopt, zijn we genoodzaakt om OWA uit te schakelen", schrijft de netwerkbeheerder.

Een eerste onderzoek van Microsoft heeft uitgewezen dat dit inlogprobleem alleen voorkomt als de Kerberos-authentificatie uitgeschakeld staat. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is dat ongebruikelijk omdat deze functie standaard aan staat.

De netwerkbeheerder beweert echter dat hij niets aan de standaardinstellingen van de software heeft veranderd en dat de Kerberos dus aanstaat.

Microsoft heeft al een patch ontwikkeld en is die op dit moment aan het testen. De softwareproducent zegt nog bezig te zijn met een diepgaand onderzoek naar het probleem.

met dank aan WebWereld.nl


Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Rinze op 24 november 2003 om 18:17.

Ze kunnen ook nooit iets in 1 keer goed doen hè? Bij Microsoft... Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


Powered by Black Friday Deals .nu

© 2001-2018 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/PrivacyVirusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing & Zoekmachine Marketing Bureau - Dutch Consultants
RSS