VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Microsoft waarschuwt voor lek in Windows
Rubriek:
Software
Datum:
11 februari 2004
Bron:
(c) 2004, WebWereld.nl
Bericht:

Microsoft waarschuwt voor een beveiligingslek in een veelgebruikt onderdeel van Windows waarmee hackers controle over de pc kunnen krijgen.

Het bewuste lek zit in de zogenoemde ASN.1-library en heeft invloed op veel functies in Windows en aanverwante software, zoals p2p-software en programma's die digitale certificaten gebruiken.

Het lek is juli vorig jaar ontdekt door beveiligingsbedrijf eEye Digital Security. In de tussenliggende tijd heeft Microsoft aan een oplossing gewerkt. De softwarefabrikant roept gebruikers van zijn besturingssysteem dan ook op om de inmiddels beschikbare patch te installeren.

Gebruikers met onder meer Windows XP, NT (Server) 4.0, 2000 en Server 2003 zijn vatbaar voor het lek, aldus Microsoft. Volgens eEye is dit lek vrij simpel te misbruiken en bestaat de kans dat kwaadwillenden een netwerkvirus ontwikkelen.

Download hier de Microsoft Patch (gratis)

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: WebWereld.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Ron op 11 februari 2004 om 14:56.

toen ik de pc aan zette vandaag kreeg ik meteen een melding dat er een update beschikbaar was tbv windows security en heb deze ged/l en instaleerd.
Nu is mijn vraag of ik nadat ik de update van windows heb toch de patch nodig heb?

reactie door Harry op 11 februari 2004 om 20:03.

Als je via Windows/Microsoft de patch al hebt gedowload, hoef je deze uiteaard niet nogmaals (langs een nadere weg) te downloaden. Denk er om dat je dergelijke updates ook alleen via de site van Microsoft en dus niet via gemailde patches, download.

reactie door Rinze op 13 februari 2004 om 16:32.

Ik vind het eigenlijk best belachelijk dat Microsoft er zo lang over moet doen om het lek te kunnen laten dichten. Maar goed dat er geen 2e blaster worm is opgedoken, anders was het probleem ontzettend groot geweest en zat Microsoft met de handen in het haar...

reactie door Tommy op 25 februari 2004 om 08:48.

Ik vindt het sowieso belachelijk dat Microsoft zulke grote lekken heeft. Nee, ik wil niet weer de discussie Linux VS Windows opstarten, maar zulke gevaarlijke lekken in een programma dat zoveel gebruikt wordt mag toch niet?? Microsoft betaald haar programmeurs goed, dus mag je toch ook wel verwachten dat je een betrouwbaar en veilig programma in huis haalt??

reactie door Rinze op 25 februari 2004 om 13:19.

Ja, vind ik ook. Ik wil geen discussie aanwakkeren, maar ik vind wel dat je als gebruiker recht hebt op waar op je geld en dat je de software volledig moet kunnen vertrouwen.

reactie door Grim Reaper op 22 maart 2004 om 11:57.

Windows word zo grootschalig gebruikt dat hackers merendeels in Windows programma's naar exploits gaan zoeken. Als bv Linux grootschalig werd gebruikt zou je in Linux ook veel lekken vinden. Niet alles is nou eenmaal lekvrij... ik moet wel toegeven dat Windows applicaties zo lek als een zeef zijn, maar jah, er is ALTIJD wel iets dat je over het hoofd ziet als programmeur.

Een bekende lek van veel programma's is het veroorzaken van een buffer overflow... ik vind het wel gek dat ze dit soort lekken niet beter dichttimmeren, het gebeurt namelijk keer op keer.

Verder: als je een goede virusscanner en firewall hebt (moet natuurlijk wel altijd up-to-date zijn) ben je al goed beveiligd... en natuurlijk niet alle e-mails wat je binnen krijgt accepteren. Veel mensen letten gewoon niet goed op met wat ze doen. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS