VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Bagle.q maakt gebruik van lek in Microsoft software.
Rubriek:
Virussen
Datum:
18 maart 2004
Bron:
(c) 2004, VirusAlert
Bericht:

Bagle.q is een nieuwe variant in de inmiddels grote Bagle-reeks. Deze nieuwe variant verspreidt zich op unieke wijze. U ontvangt een e-mail en indien uw Windows-systeem niet volledig is geupdate met de laatste patches dan kan het VBS-script in deze e-mail ervoor zorgen dat het daardwerkelijke schadelijke bestand via http wordt binnengebracht. Hiervoor gebruikt het poort TCP poort 81.

Detailpagina: W32.Bagle.q@mm

De Bagle-epidemie begon in januari met Bagle@mm, hiervoor werd op 19 januari een medium-alert uitgegeven door VirusAlert.nl

Alert archief: klik hier

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door G. van Duinen op 18 maart 2004 om 14:28.

T'is echt druk de laatste tijd, in 2 weken al 4 waarschuwingen gehad.

reactie door op 18 maart 2004 om 15:47.

+Pax Heb er tegenwoordig zowat een dagtaak aan, wat is er aan de hand met de wereld?

reactie door MPA van Doornik op 19 maart 2004 om 00:35.

tis niet normaal meer, op het werk moeten we ook steeds vaker gaan updaten. Echt gekkenhuis zo!

reactie door Micha de Wals op 23 maart 2004 om 16:51.

Onze virus-scanner checkt ieder uur voor updates. Misschien teveel van het goede maar liever te vaak dan 1 minuut te laat....

reactie door Grim Reaper op 25 maart 2004 om 10:40.

"........... dan kan het VBS-script in deze e-mail ervoor zorgen dat het daardwerkelijke schadelijke bestand via http wordt binnengebracht."


Jah je gaat toch ook geen scripts automatisch laten uitvoeren. Ik heb dat soort dingen allemaal uit staan. Niks mag zonder mijn toestemming iets uitvoeren.

reactie door Gea op 26 maart 2004 om 19:01.

ik ben maar wat blij met mijn Norton Antivirus programma, hij heeft er al heel wat onderschept.
Begrijp nog steeds niet wat er voor lol aan is om andere mensen virussen te sturen, volgens mij zit er een steekje los bij zulke mensen.

reactie door M.E. Roersma op 2 april 2004 om 14:04.

de mensen die zulke irritante virussen bedenken hebben zelf denk last van een virus!Wat is het toch leuk in de digitale wereld.Vooral voor de minder bedreven mensen .....en daar zijn er zat van waaronder ikzelf....is het een ramp.Gelukkig bestaan er goede anti-virus programma's zoals Kaspersky, maar ik blijf huiverig voor die varianten!

reactie door LeenArie op 13 april 2004 om 00:10.

Het simpele gebruik van Mailwasher (te vinden op www.mailwasher.net) heeft ons voor heel wat ellende bespaard. Gratis programma als je wat banners niet erg vind. Wij hebben ons voor een luttel bedrag geregistreerd. Mail bekijken zonder dat het kan openen. Alles van de mailserver gooien wat je niet bevalt of vertrouwt en vervolgens snel ophalen met Outlook.Niemand zomaar mail laten ophalen. Systeembeheerder bekijkt email via mailwasher en download vervolgens. Verder niks automatisch laten uitvoeren. Veel te link. Virusscanner een paar keer per dag updaten. Firewall goed configureren. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS