VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Schade bij mkb door virussen gestegen
Rubriek:
Virussen
Datum:
22 maart 2004
Bron:
(c) 2004, WebWereld
Bericht:

De schade die wormen en virussen aan bedrijfsnetwerken aanrichten groeit nog jaarlijks, zo blijkt uit een onderzoek onder driehonderd beveiligingsdeskundigen uit het midden- en kleinbedrijf. De resultaten van dit onderzoek van ICSA Labs worden maandag gepubliceerd, aldus The Wall Street Journal.

Bedrijven die het slachtoffer zijn geworden van een virus, besteedden vorig jaar gemiddeld honderdduizend dollar aan het herstellen van pc's en netwerken. Dit is 23 procent hoger dan de 81.000 die er in 2002 nog werd uitgegeven.

De ondervraagde bedrijven meldden gemiddeld 108 besmettingen per maand. In 2002 waren dit er nog 105 per maand. "2003 was een zeer actief jaar", constateert Larry Bridwell van ICSA Labs. "Volgens sommigen was vorig jaar het ergste jaar wat virussen betreft." De toptien van meest voorkomende e-mailvirussen staat volgens de onderzoekers Yaha, Klez, Mimail en Bugbear. De meest gevreesde virussen voor netwerken was MSBlaster.

De gestegen uitgaven van bedrijven om de schade van virussen te herstellen is opvallend, omdat bedrijven ook steeds meer in antivirusproducten en firewalls investeren. Hier heeft Bridwell van ICSA Labs wel een verklaring voor. "Virussen worden complexer en gaan steeds sneller rond. Als een virus binnen tien minuten de wereld kan rondgaan, is het voor antivirussoftwaremakers onmogelijk om daar op tijd op te reageren."

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Wilco den Besten op 29 maart 2004 om 16:42.

Het is een feit dat zelfs 40% in het MKB niet weet of de virusscanner werkt en of er wel een backup is die draait.

Je ziet dan ook steeds meer mkb bedrijven overstappen naar remote netwerkbeheer (zoals de Computerwacht ) meer info op www.computerwacht.nl of info@computerwacht.nl Naar mij idee voor een laag bedrag een goede zet.

reactie door ComputerVeilig op 1 april 2004 om 12:03.

Een goede technische beveiliging tegen virussen en spam is onmisbaar. Ik ben er ook van overtuigd dat het uitbesteden van het netwerkbeheer een oplossing kan zijn.

Maar de zwakste schakel blijft de gebruiker! zolang die niet goed weet hoe hij virussen moet herkennen, bestrijden en voorkomen blijft het dweilen met de kraan open. Aangezien de creativiteit van de spamverstuurders en virusmakers ongebreideld is zijn technische beveiligingen nooit helemaal waterdicht. Als de gebruiker goed is opgeleid kan het probleem beperkt worden.

Kijk voor meer informatie op http://www.e-formation.nl of mail naar m.buurman@e-formation.nl. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS