VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Trojan op CU2 door software Realtracker
Rubriek:
Virussen
Datum:
2 april 2004
Bron:
(c) 2004, emerce.nl
Bericht:

Jongerensite CU2 heeft met onmiddelijke ingang het aanbod van de statistieksoftware van Realtracker gestaakt. Via het script dat de statistieken voor de profielen van de CU2-gebruikers bijhield, werd een tweede script geactiveerd dat door veel anti-virusprogramma’s als een virus of trojan wordt herkend.

Chris de Waard de commercieel directeur van Cu2 schrijft: "CU2 heeft woensdagavond 31 maart per direct moeten besluiten om alle statistiekenpagina’s die we sinds enkele jaren in samenwerking met Realtracker aanboden offline te halen. Dit vanwege zeer ernstig misbruik dat via deze pagina’s werd gemaakt door Realtracker of (een of meer van) hun adverteerders."

De trojan is een script dat gebruik kan maken van fouten in oude versies van Internet Explorer. Op de website van Network Associates staat de nodige informatie over de trojan. Het script probeerde een spyware programma dat DotComToolbar heet te installeren op de computer.

Omdat alleen mensen die een hele oude versie van Internet Explorer gebruiken een risico hebben gelopen, is de kans klein dat er veel computergebruikers besmet zijn geraakt. Om ze te verwijderen moet een virusscanner worden gedownload.

"Als Cu2 willen we graag benadrukken dat wij op geen enkele wijze iets met deze praktijken te maken hebben en deze ten zeerste betreuren. Of er een nieuwe statistiekenpagina voor de profielen op Cu2 komt, is op dit moment nog niet bekend," aldus CU2 op de website.

Chris de Waard vertelt dat er de afgelopen twee weken veel klachten van gebruikers van CU2 binnenkwamen dat CU2 virssuen zou verspreiden. Omdat het om veel meldingen ging, is men er bij CU2 ingedoken. "Toen kwamen we er achter dat Realtracker of een van de adverteerders spyware meestuurt," Aldus De Waard.

Volgens de directeur van CU2 was het al de derde keer dat Realtracker een dergelijk geintje uithaalde. "Daarom was voor ons de maat vol," besluit De Waard. Realtracker hield gratis (in ruil voor een banner op CU2, redactie) de tienduizenden pagina's bij van CU2-gebruikers.

Tip
Analyseer gratis uw systeem op aanwezigheid van deze trojan met de McAfee Freescan. klik hier

Relevante links
beschrijving trojan.qhost (VirusAlert.nl)

CU2.nl

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: emerce.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door frans op 2 april 2004 om 19:17.

ik vind dit belachelijk


reactie door frans op 2 april 2004 om 19:19.

1april kikker in de bil

reactie door frans op 3 april 2004 om 12:32.

Ik Vind Het BoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooSh*t

reactie door Grim Reaper op 7 april 2004 om 10:19.

realtracker zuigt



 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS