VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Programmeur Sasser in Duitsland gearresteerd
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
9 mei 2004
Bron:
(c) 2004, Nu.nl
Bericht:

De programmeur van het computervirus Sasser is in Nedersaksen in Duitsland opgepakt. De 18-jarige man is na het afleggen van een bekentenis vrijgelaten.

Een woordvoerder van de gerechtelijke politie in Hannover zei zaterdag dat de jongen vrijdag was gearresteerd in het huis van zijn ouders in de buurt van de noordelijke stad Rotenburg. Volgens de politie was bij een huiszoeking overtuigend bewijsmateriaal tegen de jongen gevonden.

De eerste variant van Sasser verscheen vorig weekeinde en verspreidde zich in een enorm tempo, waardoor alle computerbeveiligers alarm sloegen. Het virus maakt misbruik van een zwakke plek in besturingssysteem Windows van Microsoft dat enkele weken geleden hiervoor waarschuwde. De producent van virusberschermer McAfee meldde woensdag dat de schade die het nieuwe computervirus Sasser veroorzaakt, meeviel.

Aangezien de worm zich niet verspreidt via e-mail, maar via de achteringang computers binnendringt, beperkt de overlast zich vooral tot consumenten. Aan het eind van de week leek het virus over zijn hoogtepunt heen te zijn.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
nu.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Rinze op 10 mei 2004 om 22:46.

Tja, knap gevonden, nog wel geluk mee dat ie niet meer schade veroorzaakt

reactie door Gerard en Cisca Kuppen op 11 mei 2004 om 09:20.

dolblij dat er eindelijk eens eentje gepakt is! Hij verdient een rotschop onder z'n... zo'n kinderachtig, pesterig knulletje, hij heeft werkelijk geen idee waarmee hij bezig is. Laat z'n mammie hem maar gauw ander speelgoed geven om hem zoet te houden.

reactie door Rinze op 12 mei 2004 om 13:14.

Maar als er geen virussen waren, waren de lekken ook nooit gevonden, je moet het ook van een positieve kant bekijken

reactie door Kuijpers JFJ op 12 mei 2004 om 20:38.

Je zal als goed bedoelende huisvader met weing PC kennis voor het gezin een PC gekocht hebbende.
Virus binnen en de volgende dag staat deze vader met z`n spulletjes bij de verkoper allerlei krachttermen gebruikend, eist zijn geld terug en nooit meer een PC kopen.
De lust wordt je ontnomen.

reactie door G. Vermaat op 14 mei 2004 om 16:20.

Rinze: Als mensen de lekken niet misbruikte dan zou dat niet zo erg zijn. Nu is dat natuurlijk een utopie

reactie door Nengerman, RWJ op 17 mei 2004 om 12:22.

Rechtzaak tegen aanspannen om jurisprudentie te verkrijgen. Wereldwijde schade verhalen op deze "programmeur".

reactie door nijhuis m op 19 mei 2004 om 10:36.

Kuijpers JFJ : Het is net als bv een auto , doe jij je gordels niet om is er een grote kans op letsel tijdens een ongeluk .
Mensen moeten worden geadviseerd op het installeren van goede antivirussoftware , firewalls en spyware removers(blockers).
Dit advies word helaas vaak genegeerd door de consument .
Verkopers moeten er eigenlijk op aandringen tot het aanschaffen van deze software .
Forums worden overspoeld met " simpele virus problemen" die te voorkomen waren geweest met bovengenoemde software .
Als moderator stuur ik mensen eerst op pad naar deze sofware alvoor ik ze van hun " problemen" probeer af te helpen.(ik word er bijna ziek van )

Ik steun de reactie van Rinze , hoe komen we anders aan die belangrijke Update`s ???

reactie door A Riksen op 19 mei 2004 om 23:33.

Waarom nu dan vrijgelaten ?!? !?!
In de cel met een pc met DAT VIRUS
lijden zal die,
K*T Mo**en

reactie door Zwiers N. op 20 mei 2004 om 19:37.

Ik heb zelf het idee dat MicroSoft wel weet dat die poorten "open"staan...zelf heb ik met Windows 98 SE nooit last gehad van virussen e.d....Maar naarmate Microsoft Windows verder ontwikkelde kwamen ook de kuren...Kijk maar eens naar Win ME...Functioneerde voor geen meter, ontzettend veel "bugs" ...en nu XP...Tja, en er maar geld aan verdienen. Ik vind gewoon dat wanneer je een produkt op de markt brengt het ook goed moet zijn en niet dat je constant moet updaten e.d. omdat 1 of ander A........gladiool leuk denkt te wezen en virussen, wormen en trojan horses rond zend...Leuk is wat anders...

reactie door R van de Graaf op 26 mei 2004 om 17:51.

Ze moeten hem de kosten opleggen die hij als schade veroorzaakt heeft.
Wat moet je met zulke mensen die virussen verspreiden voor de lol ?

reactie door Rinze op 31 mei 2004 om 22:40.

nijhuis : Ik ben het helemaal met je mening eens. Ik leer zelf voor systeembeheerder. Overal waar ik aan huis kom klussen op een pc of in een bedrijf of waar dan ook, bijna overal moet ik de mensen wijzen op de gevaren van internet, virussen, ed.

Juist door die virussen worden mensen er alerter op. Ik ben van plan na mijn studie een specialisatie netwerken/pc beveiliging te gaan doen. Ik vind het nogal interessant zo!

Nog 1 ding. Het Sasser-virus bewijst maar weer eens de kwetsbaarheid van mensen als het gaat om de pc's. Mensen BEVEILIG je pc!!!

reactie door Rinze op 31 mei 2004 om 22:46.

R.de Graaf:

Niks, moet je zien op wat voor een simpele manier ze aan kunnen tonen hoe slecht de beveiliging is van onze huidige computerapparatuur... Is een compliment waard!

reactie door Kwint D op 6 juni 2004 om 13:22.

Ja gekukkig heb had ik toen nog geen internet aansluiting,maar die mensen sporen niet die zoiets doen!Beveiligen kan je doen tot je een ons weegt, maar geen 1 beveiliging is waterdicht en weet je al die rotzooi qua virussen komen uit het buitenland!Zit op deze site voor het eerst, omdat ik sinds 2 weken tijd internet heb en al 6 keer mijn pc heb moeten formatteren, heb notabene Norton en die signaleerde niets, de laatste virus die ik had die heeft al mijn e-mails weggehaald, ook allle e-mails die ik stuurde kwamen bij degene aan die dus of had ingebroken of een virus had gestuurd. Het virus is ook nergens bekend!Nieuw virus? En daar moet ik ook altijd weer last van hebben!

Ik word er echt helemaal gestoord van!


reactie door fokke op 8 juni 2004 om 09:23.

Kwint heb je norton dan al geudated anders heeft het nog geen zin ik haal elke dag nieuwe updates binnen voor mijn antivirus en firewall en (even afkloppen nog nooit geen virus binnen gehad of trojan of een andere worm de meesten mensen kopen een antivirus pakket en updaten hem nooit ja dan helpt dat antivirus pakket ook niet omdat er elke dag nieuwe virussen uitkomen en dergelijke.
Dus gewoon betere voorlichting aan de consument en dan ook voor de nieuwelingen die nu voor het eerst op internet komen datzou misschien ook al wat helpem i.v.m. verspreiding van dat soort k*t geintjes

reactie door fokke op 8 juni 2004 om 09:24.

Kwint heb je norton dan al geudated anders heeft het nog geen zin ik haal elke dag nieuwe updates binnen voor mijn antivirus en firewall en (even afkloppen nog nooit geen virus binnen gehad of trojan of een andere worm de meesten mensen kopen een antivirus pakket en updaten hem nooit ja dan helpt dat antivirus pakket ook niet omdat er elke dag nieuwe virussen uitkomen en dergelijke.
Dus gewoon betere voorlichting aan de consument en dan ook voor de nieuwelingen die nu voor het eerst op internet komen datzou misschien ook al wat helpem i.v.m. verspreiding van dat soort k*t geintjes

reactie door Maaike Steenhoek op 12 juni 2004 om 18:18.

Iedere ยง@"#$%& die zo'n virus verzint en daar de mensen ellende mee bezorgt mogen ze van mijn part ophangen! Ik bleek ook de stasser worm te hebben en het heeft ons uren gekost om het er weer af te krijgen. Ik begrijp niet wat de lol is om andere mensen proberen hun internet en computerplezier te ontnemen. Stuur die "jongen" die ongetwijfeld wel weer 'een slechte jeugd' als excuus aanvoert maar even langs bij mij, dan praten we verder.
Maaike

reactie door abdillahi op 9 juli 2004 om 12:22.

he he nu heb ik gewoon rust op me computer gelukig

reactie door hendrik stuiver op 13 juli 2004 om 20:28.

ik ben door die virus geraakt maar was op dat moment klaar met het instaleren van norton 2004 opeens sloeg norton aan en waarschuwde me ook kwamen er twee hackers in mijn pc die norton geblokt had.
maar die virus sasser was er bij mij binnen 1 minut uit de pc ben blij dat ze hem hebben op gepakt ze moeten hem n virus toe dienen kijken hoe hij het vind.
bvd H.stuiver Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS