VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Safi.b begonnen aan snelle opmars
Rubriek:
Virussen
Datum:
14 juni 2004
Bron:
(c) 2004, VirusAlert
Bericht:

Safi.b is een internetworm die zich verspreidt via e-mail. De eigenschappen van het e-mailbericht zijn o.a. Nederlandstalig en nodigen u om een e-card te bekijken. Klikt u op de link dan wordt het bijlagebestand geopend en wordt de worm op uw systeem geinstalleerd.

Daarnaast is het ook in staat om zich te verspreiden als gedeeld bestand via de bekende P2P-netwerken als Kazaa. Wij adviseren u ten allen tijde de gedeelde bestanden die u binnenhaalt te scannen met een up-to-date antiviruspakket.

De grootste schade-component is het overschrijven van de programmabestanden van geinstalleerde security-software met een copie van zichzelf. Het wordt geactiveerd door het bijlage- of gedeelde bestand handmatig te openen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Meer informatie: VirusAlert.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door daan en bep van reeuwijk op 14 juni 2004 om 18:32.

is er voor dat nieuwe virus een tooltje??..

volgens mij zit het in mijn computer.

Bep

reactie door van der ent op 14 juni 2004 om 19:29.

wil ik ook weten of er een tooltje voor is san

reactie door j. scherpenzeel op 14 juni 2004 om 20:59.

Ik heb toch echt al zaterdag via intelligent update van symantec bescherming tegen dit virus binnengehaald. Dit was omdat ik voor mij verdachte berichten binnen kreeg, waardoor ik weer even ben gaan checken op de website. Wanneer leren jullie het nu eens om verdachte berichten niet te openen????? Bovendien komt de datum van virusalert pas op 14 juni (!) terwijl ik hem al twee dagen eerder had en via symantec bescherming dus. De wekelijkse liveupdate is niet genoeg, ook zelf tussendoor checken en updaten, intelligent updat wordt dagelijks uitgegeven, tegen de automatische wekelijks, behalve bij grote virusuitbraken.Symantec heeft verwijderingstool voor erkez A, (= safi, of zafi) of dit ook al geldt voor de B versie, weet ik niet.
Ruth

reactie door de Graauw, M.C.H.M. op 14 juni 2004 om 21:13.

Hallo,
Ik heb naar alle waarschijnlijkheid met het openen van een Ecard (overigens van een mij bekende afzender, of toevallig dezelfde naam?), het safi.b virus geopend. Ik heb inmiddels ong. 3000 mails binnen en het gaat maar door.
Het virus heeft mijn antivirusprogramma ook uitgeschakeld (Mc Afee), zodat ik die het virus niet kan laten verwijderen. Van de Planet helpdesk kreeg ik het advies om op virusalert.nl te kijken. Hoe kan ik via deze site het virus verwijderen?

Alvast bedankt voor het antwoord,
Groetjes,
Yvonne

reactie door j. scherpenzeel op 14 juni 2004 om 21:37.

Als je even op de lijst het zafiB virus aanklikt (op de homepage) bovenste van meest actieve virussen, doorscrollen, dan blijkt dat mcaffee een online verwijderingstool heeft, die link kun je aanklikken.
Nogmaals mijn waarschuwing: nix verdachts openen! Virussen maken gebruik van spoofed adressen, dus lijkt het een bekende van je te zijn!
groet,
Ruth

reactie door jacco. op 15 juni 2004 om 10:48.

mischien is het voor veel mensen een hulpje om eens te bekijken welke SIZE en onderwerp de meeste virusjes hebben als bijlage!!
Dit valt allemaal te zien right here.

Krijg je een mail van dat formaat/ ook al is t van een bekende, vraag dan eerst de bekende of ie daadwerkelijk die mail verstuurd heeft voor je m opent.
De bekende in kwestie kan geinfecteerd zijn zonder dat ie t weet.

Ik heb persoonlijk die strategie altijd aangehouden en ben in 3 jaar tijd 1 keer de lul geweest en dat betrof godzijdank een virusje die ik opgelopen had op een foute site van 1 of andere clan en was dus vrij makkelijk te vinden.

sinds die tijd kijk ik meestal via netinfo eerst de html code van de site voor ik m open en mail moet ten eerste al van een bekende komen en zonder verdachte bijlages die aan size aardig matchen voor ik ze open.
De rest word direct van de server gemikt en gebounced

Kortom met een beetje wall en av en de nodige voorzichtigheid bespaar je jezelf een hoop trammelant.

reactie door op 15 juni 2004 om 13:53.

Heb een virusscanner van Tiscali. Deze houdt alles wat een virus bevat tegen, maar deze niet!
Heb 'm dus waarschijnlijk ook binnen gekregen. Kaartje was afkomstig van een goede vriend.

reactie door Micha de Wals op 15 juni 2004 om 14:33.

Gewoon zorgen dat je virus scanner up to date blijft en je kunt elk mailtje openen want het virus is toch verwijdert.

op www.grisoft.com kun je al een goede GRATIS (hier geilen wij hollanders op) virus scanner downloaden....ik gebruik em sinds kort ook en werkt super!!

reactie door Mark Boessenkool op 15 juni 2004 om 16:21.

Dit is een heeeeeel irritant virus.

Het blijkt dat dit virus onze mailbox al sinds gisteren bestookt en dat ons bedrijf nu ruim 10.000 van die vervangende virusmail hebben. Hierdoor loopt onze mailserver steeds vast en heeft onze provider de mailbox al gesloten.

Heel irritant. Ik hoop dat ze deze virusmaker oppakken en een behoorlijke straf doen.

De groeten,
Mark

reactie door Verhoeven P.G. op 16 juni 2004 om 21:40.

Men kan de volgende regels aanhouden:

1. GEEN ONGEVRAAGD TOEGESTUURDE BIJLAGES OPENEN! (Dus ook niet van bekenden)
2. GEEN ONGEVRAAGD TOEGESTUURDE E-CARDS OPENEN! (Dus ook niet van bekenden)
3. GEEN ONGEVRAAGD TOEGESTUURDE EXECUTE- OF COM-BESTANDEN OPENEN! (Dus ook niet van bekenden)

Krijgt men toch iets ongevraagd toegestuurd in de bovenste categorie, DAN DE MAIL IN Z'N GEHEEL DELETEN EN DE PRULLENBAK LEEGMAKEN!reactie door J. de Jong op 18 juni 2004 om 09:15.

Als iemand een e-mail verwijdert, belandt deze voor zover ik weet niet in de prullenbak, zoals meneer/mevrouw Verhoeven P.G. op 16 juni om 21:40 op deze pagina schreef.

Mocht u trouwens Safi.b (of "Erkez.b", zoals Symantec het virus noemt) willen verwijderen: u kunt een programma van Symantec (de fabrikant van onder meer Norton Antivirus) downloaden dat dit virus verwijdert, door op onderstaande link te klikken of deze link in de adresbalk te plakken en op Enter te drukken:

http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FxErkezB.exe

reactie door Hoogeland K.J.H. op 18 juni 2004 om 14:38.

Re J. de Jong
Heb je weleens naar het icoontje van de map verwijderde berichten gekeken, dat is namelijk een prullenbak. Om een mailtje met een virus definitief te verwijderen moet deze map inderdaad geleegd worden! Omdat sommige attachments in outlouk automatisch worden geopend is het beter de inbox zo in te stellen dat er geen voorbeeld wordt weergegeven en alle verdachte mailtjes meteen te deleten.

reactie door W. de Vries op 19 juni 2004 om 17:37.

Tot nu toe slecht 4 keer Zafi.b terwijl er hier nog steeds 10 tot 25 netsky's per dag binnenkomen.

reactie door Marcel op 20 juni 2004 om 21:48.

voor de mensen wie voor 99% geen virussen of spam meer in hun mailbox willen hebben. gaar naar http://www.digiportal.com/ daar kan je een prog downloaden wat echt alle spam en andere rotzooi tegenhoud alleen je adresboek toestemming geven de rest gaat vanzelf als je van een onbekende een email krijgt stuurt ie eerst een mailtje naar de afzender die dan een nummer moet invullen als ie dat doet(normaal niet) krijg je een popup of je diegene zijn mail wilt hebben of niet. als je zonealarm gebruikt alles toestemming geven behalve de server rechten anders heb je nl poort 25 en 110 open staan dat is ook niet de bedoeling.
er zijn 2 versies 1) choicemail free
2) of voor de iets meer geleerden onder ons ChoiceMail One
maar dat is de betaalde versie maar deze code moet het wel doen.
Name:ttdown
Code:C142-8B80-9F23-0405-0D12-2CEF-0AD8-95A5-25`0D-66A4-AF69-5AAB-458F-10EB-26B1

downloaden dus op http://www.digiportal.com/

veel plezier ermee.

reactie door CombiWerk BW op 22 juni 2004 om 14:33.

Het rotte is dat 99,99% van de mensen die hier komen, heel goed weten waar ze op moeten letten. Het zijn juist de jojo's die alles openen, en hun e-mail achter laten Die getroffen worden door de virussen, en de grote hoeveelheden spam. Een doorgewinterde gebruiker zal geen pif, vob en dergelijke openen. Het zijn juist die goedgelovigen, die getroffen zijn. Zoals die simpele ziel, die zei "ik heb toch een virusscanner, die zat bij mijn pc toen ik het 2 jaar geleden kocht" en updaten ja daar begonnen ze niet aan "was dit nodig dan?"

Maar denk maar zo, zolang er zulke idioten zijn. Kan je gerust aandelen van Mcafee en Norton kopen, de enige zekerheid die er is

reactie door Micha de Wals op 22 juni 2004 om 16:09.

mja, zoals ik ook gelezen heb ergens....volgens mij zelfs op deze site, er zijn geen onschuldige slachtoffers meer.

Er zijn voldoende virussen geweest die grondig in het nieuws geweest zijn waardoor men kan weten dat updaten wel nodig is.
Beetje meer intresse tonen in je pc dan alleen vieze filmpjes en gratis muziek wil ook wel helpen.

Daarnaast vind ik dat ISP's gewoon standaard de mail moeten scannen....vraag paar euro per maand meer voor abbo en kill 90% van de virussen en ergenissen.

reactie door A. van Haarlem op 4 juli 2004 om 11:19.

Ik sta verbaasd dat mensen nog steeds vertrouwen op de (keer op keer bewezen) onveilige emailprogramma's zoals Outlook en Outlook Express.
Ikzelf gebruik Pegasus Email. Virus en SPAM bestendig en helemaal gratis!
Zie www.pmail.com
Van harte aanbevolen!

reactie door Rinze op 14 juli 2004 om 08:40.

Ach ja, we kunnen elkaar nu wel allemaal op lopen jagen, van Dit had je moeten doen Dat had je moeten doen en Zus kan het ook, maar het allebelangrijkste vind ik dat vanaf het moment dat het virus ontdekt is, dat er binnen 2 uur een bericht staat op VirusAlert(Liefst niet weer zo'n standaard ding) en niet pas 2 dagen later!!! Maar ja, een ezel stoot zich geen...(het bekende gezegde, laten we hopen dat dit waar is)

Mensen, denk na! Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS