VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Mydoom.m : nieuwe variant opgewaardeerd naar high risk.
Rubriek:
Virussen
Datum:
26 juli 2004
Bron:
(c) 2004, VirusAlert
Bericht:

Mydoom.m is een nieuwe variant van W32.Mydoom.a@mm. Het is een internetworm die zich verspreidt via e-mail.
Alle eigenschappen van het e-mailbericht varieren waardoor het lastig is te herkennen.


De grootste bedreiging van mydoom is de installatie van een zgh. backdoor. De virusschrijver kan hiermee eenvoudig
toegang krijgen tot uw systeem en bijvoorbeeld essentiele documenten bekijken/aanpassen etc.

De meeste antvirusfabrikanten hebben updates beschikbaar waarmee het virus kan worden verwijderd.
VirusAlert adviseert u z.s.m. deze updates te installeren.

Mocht u niet zeker zijn over de veiligheid van uw systeem, voer dan gratis een online scan uit met een gratis online antiviruspakket.
Een overzicht van dergelijke oplossingen vindt u hier: http://www.virusalert.nl/?show=links

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
VirusAlert.nl: W32.MyDoom.m@mm
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door E.J.A. van der Sluis op 27 juli 2004 om 17:27.

Beste bezoekers van VirusAlert,

Ik zie in de voorgaande berichten een heleboel op en aanmerkingen over de snelheid van het melden van nieuwe virussen. Er is ook een manier om zelf iets meer te doen aan de virusbestrijding naast de gebruikelijke scans, firewalls enupdates.

Gebruikers van Outlook
Gebruikers van Outlook kunnen, zodra zij een mail ontvangen dat een virus in een bijlage bevat, zichzelf wapenen met behulp van een standaard Outlook functie namelijk wizard regels.

Hiermee stel je eenvoudig in dat berichten die aan bepaalde eisen voldoen direct van een systeem worden verwijderd. Dus berichten met een bepaald onderwerp, kunnen direct worden verwijderd.

Easy Template heeft een werkinstructie opgesteld hoe dit is in te stellen. Deze is te downloaden op: http://www.easytemplate.nl/Support/Algemeen/Mailvirus%20eerste%20hulp.htm

Informatie kan altijd sneller worden verstrekt, maar we kunnen er zelf ook wel wat meer aan doen. Maar goed, dat is slechts mijn mening.

Groeten,

Erikreactie door Rinze op 28 juli 2004 om 13:24.

Reactie op bericht van Erik van der Sluis:

Ik wil niet weten hoe ik een virus moet verwijderen, ik wil niet weten hoe ik em voorkomen moet, dat weet ik allemaal wel, maar ik wil weten wat de symptomen zijn!!! Ik wil weten waaraan ik kan herkennen dat een pc besmet is... en ik wil niet 2 uur wachten op een beschrijving van een virus terwijl ik er al mee besmet ben.

Jij zegt: Informatie kan altijd sneller worden verstrekt, maar we kunnen er zelf ook wel wat meer aan doen.

Vertel mij eens wat ik er aan kan helpen, als dat mogelijk is, help ik graag!

Ik leer zelf voor netwerkbeheerder, en ik weet wat te doen om ze te voorkomen, ik wil alleen weten hoe ik ze herkennen kan, en die info haal ik graag van virusalert...

Groeten Rinze

ps = als iemand hierop wil reageren kan dat op e-mailadres rinzehiddink@hotmail.com

reactie door R van Tuijl op 28 juli 2004 om 16:51.

Erik,

Ik ben het deels wel met je eens, maar dit is niet de site om dat te vertellen. Ik denk dat een hoop mensen op virusalert best wel weten wat ze moeten doen om te voorkomen dat er een virus op de pc komt. De grootste virus verspreiders zijn nog steeds de mensen die de ballen verstand hebben van pc's. Hoevaak ik wel niet van mensen gehoord heb "ik heb toch een virusscanner?" "updaten? wat is dat dan?" Ik vind persoonlijk dat er op de veel bezochte sites veel meer informatie gegeven moet worden over dit probleem, gewoon in jip en janneke taal hoe mensen kunnen zien dat ze besmet zijn. Of wat ze moeten doen om het te voorkomen. Maar dat is natuurlijk mijn mening.

Groeten,

Ramon.

reactie door Rinze op 29 juli 2004 om 14:25.

Ik sluit mij volledig bij Ramon aan...

reactie door Kwint D op 31 juli 2004 om 02:24.

Hey..is ie er weer joh!Goh wat jammer nou dat ik mijn internetnaam nou net verandert heb van MyDoom in iets anders......Tjeez, en er volgen nog velen 100.000000.00000 MyDoom Sasser,@mm en @abcdefghijklmnop.....virussen.

Een ding welke besturingssysteem heeft het meeste last van alle virussen van a tot z en de rest van het alfabet??????? Microsoft, Windows! Heel goed!
En welk besturingssysteem het minste???? LINUX!

Mensjes ga over op Linux en dan wel Suse Linux 9.1 of iets in die richting

Groetjes
XPr0MatriX
Daniëlle Kwint

reactie door Kwint D op 31 juli 2004 om 02:35.

Flauw he wat ik hier boven schreef..weet ik, ik ben ook flauw!Maar het is wel zo De meeste mensen denken dat ze zich het beste kunnen beveiligen tegen al deze schaapjes in de wei virussen door alleen te kijken naar wat er geïnfecteerd kan worden en hoe, de fout is dat ze dan meteen gaan zoeken in HKEY_Local_Machine en de verkeerde dingen gaan verwijderen of hun antivirus de schuld gaan geven en weer heel wat eurootjes over de balk smijten voor een nieuw antivirus programma. zucht..... en dan komt er weer een nieuwe en dan begint het weer overnieuw!

Virussen worden geschreven door crackers achterlijken en idioten scriptkiddies en andere mafketels die denken dat ze leuk zijn, om te voorkomen of om alert te zijn op virussen want voorkomen doe je toch niet, verdiep je eens in Hackers,Crackers programmeertaal en dat soort dingen, dan word je veel meer alert van dan onnozel te gaan zoeken in iets wat je toch niet begrijpt!

Hoe ik dat weet? Het is zo..ik maakte in het begin me ontzettend druk over virussen en MyDoom en al die andere dingen en rommelde ook in HKEY-LOCAL blablabla...vermijdde alle peer to peer dingen, wel resultaat...Mijn pc was besmet met allerlei trojans en dat soort dingen.

Ik ben me gaan verdiepen in Hackers,Crackers,Scripts en programeertaal en geloof me dat is de beste antivirus tot nu toe geweest!

Check http://www.nyana.favos.nl voor info over Hackers Scripts en virussen

Groetjes XPr0MatriX
Daniëlle Kwint

reactie door katootje op 2 augustus 2004 om 19:19.

Wellicht een open deur. Ik bekijk al mijn mail via Mailwasher eerst op de server. In eerste instantie was dat voor de spammails, maar tegenwoordig gebruik ik het meer om mijn virusmails al op de server te verwijderen. Alles wat een attachment heeft bekijk ik eerst en delete als het een virusachtig karakter heeft. Daarnaast zorg ik natuurlijk ook dat mijn scanner up to date is, maar met mailwasher heeft die het rustig, want alleen de mails die net op de server komen als ik met mijn mailprogramma de mail net binnen haal hoeft hij eruit te vangen.

Karin

reactie door Rinze op 3 augustus 2004 om 14:32.

Het voorkomen van de virussen is ook het punt niet, ik wil alleen maar van virusalert te weten komen waaraan ik een virus herkennen kan.
Ik merk wel als er een virus is, dat is niet zo moeilijk... Ik wil juist weten wat de symptonen zijn en de diepere feiten achter een virus, hoe ze werken en zo.
Daarin interesseer ik mij. Ik leer voor systeembeheer met datacommunicatie en wil graag die dingen herkennen, voorkomen is het punt niet. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS