VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Duitse jongen verantwoordelijk voor 70 procent virussen
Rubriek:
Virussen
Datum:
4 augustus 2004
Bron:
(c) 2004, VirusAlert
Bericht:

De in mei gearresteerde Duitse tiener Sven Jaschan is in de eerste helft van dit jaar verantwoordelijk geweest voor 70 procent van alle internationaal verspreide internetvirussen.

Dat is gebleken uit onderzoek van het internetbeveiligingsbedrijf Sophos. Jaschan heeft al eerder bekend verantwoordelijk te zijn geweest voor de Sasser- en de Netsky-worm, die internationaal talrijke computers stillegden.

In de Britse krant Daily Telegraph noemt een zegsman van Sophos het dinsdag "simpelweg onthutsend dat een Duitse tiener zo'n invloed heeft gehad". De Duitse politie arresteerde de 18-jarige verdachte op 7 mei in het huis van zijn ouders in Waffensen. Nadat hij een bekentenis had afgelegd, werd de jongen op borgtocht vrijgelaten.


De scholier is computersabotage ten laste gelegd en hij riskeert een celstraf van vijf jaar. Jaschan heeft eerder tegen het Duitse weekblad Stern verklaard dat hij met zijn acties respect wilde afdwingen van onder meer zijn medescholieren.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: nu.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Kwint D op 5 augustus 2004 om 21:17.

Schaapjes in de Wei verhaal! Kom eens met wat nieuws dan deze onzin!

reactie door Kwint D op 5 augustus 2004 om 21:19.

Morgen is het een Afrikaan die verantwoordelijk is en daarna Al-Quada en daarna Osama Bin Laden. Tjeez........wat wil je nu bereiken met deze info????

reactie door Rinze op 9 augustus 2004 om 09:26.

Haha, wel knap gevonden die jongen, maar ook knap gedaan van hem!!! Je zou hem eigenlijk ook belonen moeten. Hij geeft aan dat pc's niet goed beveiligd zijn...

Kwint:

Bereiken kun je hier idd niks mee, maar de politie en allerlei instanties zijn natuurlijk trots als ze weer een virusschrijver te pakken hebben...

reactie door Bommie op 15 augustus 2004 om 16:56.

Die vieze kutmoffen ook altijd...

reactie door Administrator op 16 augustus 2004 om 11:31.

Rinze, belonen???? Ben je gek?
Als jij je auto vergeet op slot te doen en iemand steelt hem, dan moet diegene daarvoor beloond worden?
5 jaar is nog veel te weinig.


reactie door de Bruin op 16 augustus 2004 om 17:26.

opsluiten die gozer, en de sleutel weggooien, ziek word ik van dat soort sukkels !!!!!

reactie door Rinze op 18 augustus 2004 om 08:50.

Ik ben niet gek Administrator!
Als jij je auto -->vergeet

reactie door Rinze op 21 augustus 2004 om 13:28.

Administrator, als het goed is WEET je dat je je auto op slot moet doen, omdat je anders je auto heel gemakkelijk kwijt raakt.
Als het goed is WEET je dat je je pc beveiligen moet, omdat je anders heel gemakkelijk besmet raakt met een virus, of dat je een slachtoffer wordt van een hacker of cracker.
Als mensen dit laatste niet WETEN moeten ze er op gewezen worden.
Met een virus ben je GEWAARSCHUWD voor de kwetsbaarheid. Sommige mensen weten niks van de beveiliging af en de waarschuwingen niet serieus nemen of ontvangen, dan ben je jezelf te dom af.

Vanaf kinds af aan WEET je dat je bijvoorbeeld je fiets op slot doen.
Met een virus LEER je dat je je pc beter/goed moet beveiligen...

reactie door J. de Jong op 26 augustus 2004 om 04:08.

Meneer Rinze,

Ik begrijp dat wij als gebruikers onze computer regelmatig moeten bijwerken met de nieuwste patches, als die beschikbaar zijn. Bovendien is het tegenwoordig noodzakelijk dat bijna iedereen een virusscanner heeft. Bovedien zou een goedwerkende firewall ook niet verkeerd zijn in verband met de huidige generatie(s) virussen.

Maar op één punt ben ik het niet helemaal met u eens: dat wij onze computers zelf moeten beschermen.
Ik vind namelijk dat de klantvriendelijkheid van de verschillende versies van Windows nogal (behoorlijk) te wensen over laat.
Bovendien is Microsoft verantwoordelijk voor het afleveren van een goed product. Dat veel software-onderdelen van Microsoft beveiligingslekken bevatten kunnen de gebruikers ook niet helpen. Het enige dat deze gebruikers kunnen doen is, zoals gezegd, hun computers updaten.
En daar beginnen bij heel veel mensen al de problemen: "O, moet ik de computer bijwerken? Dat wist ik niet." "Hoe moet dat dan?" zijn vragen die ik in mijn omgeving veel hoor (nee, ik woon niet in een buurt met veel computer-analfabeten). Het blijft trouwens een kat-en-muis-spel tussen Microsoft, virusschrijvers en fabrikanten van anti-virussoftware.

Misschien komt er verandering in de situatie nadat Service Pack 2 voor Windows XP uitkomt (zie http://www.microsoft.com/netherlands/windowsxp/sp2/default.aspx voor meer informatie).

Dus: WIL IEDEREEN ZO SPOEDIG MOGELIJK ZIJN/HAAR WINDOWS XP-MACHINE BIJWERKEN MET SERVICE PACK 2? (Dit bespaart heel veel mensen heel veel problemen.) DE DOWNLOADBARE/BESTELBARE VERSIE VAN SERVICE PACK 2 (SP2) WORDT NAAR VERWACHTING OP 14 SEPTEMBER VRIJGEGEVEN.

ZIE OOK http://www.microsoft.com/netherlands/beveiliging/beveiliguwpc/windowsxp/WSA.aspx

reactie door Van Roosbroeck B op 1 september 2004 om 12:46.

Beste J. De Jong,

Reeds geruime tijd ben ik niet zo happy meer om het computerpark dat ik onder mijn vleugels heb, te voorzien van microsoft patches. Naderhand blijkt steeds dat er een aantal toestellen slechter draaien na dan voor de patch, met veelal het compleet herinstalleren van het OS en Co als gevolg. Als je een 2 tal weken na de release van een update van MS eens een kijkje gaat nemen naar de info over eze patch, zal je een waslijst van "issues" zien waar je beter eens bij gaat zitten.

Zo hou ik ook mijn hart vast voor wat het effect gaat wezen van SP2, want tot hiertoe heb ik er nog niet veel goeds van gehoord. Als je de houding van MS gaat vergelijken met een slotenmaker komt het eigenlijk op dit neer:
Je laat je huis in een blok beton gieten, en als je toch nog een raampje plaatst dat niet door microsoft geleverd wordt, dan is het jouw schuld dat ze inbreken. Ik hoor de pc-gebruikers al om hulp roepen omdat ze hun "huis" niet meer in of uit kunnen.

De enige oplossing tot al deze vervelende zaken als troyans, virussen en holes is imho sensibilisering van gebruikers, en de desintegratie van netwerksoftware uit het OS

reactie door J. de Jong op 2 september 2004 om 00:27.

Beste meneer Rinze,

Tja, daar zit inderdaad iets in.

Ik zou dan ook bijna zeggen: "zouden we dan niet overstappen op bijvoorbeeld Linux?", maar volgens mij kan een beheerder dat zijn gebruikers niet maken: Microsoft heeft immers een monopolie-positie!
Eigenlijk zou men als gebruikers, maar ook als bedrijven zijnde, gewoon Microsoft links moeten laten liggen, net zolang tot Bill Gates opdracht geeft zijn software lekvrij te maken en te beveiligen. Maar ik ben bang dat dat helaas niet zal gaan lukken...

En als u bedoelt dat een patch voor Windows ook gaten kan bevatten, dan moet ik u ook gelijk geven: neem bijvoorbeeld maar eens een computer waar Windows 98 SE op geïnstalleerd wordt. Vervolgens doe je je best om die machine te updaten. Wat gebeurt er als de computer helemaal up to date is? Juist, voor de zekerheid nog maar een keer surfen naar de Windows Update-site, is er NOG een update beschikbaar, terwijl je net toch echt alle updates gedownload en geïnstalleerd hebt. Dus, om het maar eens te herhalen: de patch om een deel van de gatenkaas van Windows te dichten is zelf een gatenkaas!

Nu maar wachten op het moment waarop Microsoft stevige concurrentie krijgt.
Misschien dat ze dan haar software eens grondig aan gaat passen.

En dit alles typ ik met een computer waar, inderdaad, Windows op draait...

reactie door J. de Jong op 2 september 2004 om 00:31.

In plaats van meneer Rinze moet er boven mijn vorige bericht Van Roosbroeck B staan. Neemt u mij niet kwalijk.

reactie door jonnhy op 6 september 2004 om 17:12.

Wie of wat wat maakt het eigenlijk nog allemaal uit?
Ik vraag me gewoon af of we nog ooit naar de begintijd teruggaan toen
al die ellende niet bestond of toch zeer miniem was.
Ben de laatste tijd meer bezig met rommel van men pc af te halen dan hem nog te gebruiken waarvoor ik hem feitelijk heb.
Maar ik zal maar blijven dromen vrees ik!
Dus in't kort "De knobbels die hier tussenzitten,geef de strijd niet op aub!!".
Want als die komedie blijft bestaan smijt ik mijn modem door de ruit vrees ik:).

Greetz to all!,

jonnhy,reactie door Overledenenverzorger op 7 september 2004 om 09:23.

Is niet beter om ALLEMAAL over te gaan op LINUX, spreekt mij wel aan, een OPEN BRON. www.rotterdam010.tk

reactie door M.Dijkstra op 8 september 2004 om 15:32.

Beste meneer Rinze,
--
Haha, wel knap gevonden die jongen, maar ook knap gedaan van hem!!! Je zou hem eigenlijk ook belonen moeten. Hij geeft aan dat pc's niet goed beveiligd zijn.
--
Had hij ook op een andere manier kunnen doen. Hij toont het aan door er misbruik ervan te maken. Hij had bijvoorbeeld ook een brief kunnen schrijven naar Microsoft. Misbruik wordt gestraft.


--
Als het goed is WEET je dat je je pc beveiligen moet, omdat je anders heel gemakkelijk besmet raakt met een virus, of dat je een slachtoffer wordt van een hacker of cracker.
--
Geeft de hacker/crack/dief/mens/etc nog steeds geen geldige reden om er misbruik ervan te maken.
Zelf bij het weten dat je een P.C moet beveiligen kan het soms zijn dat je het niet weet HOE. Kan je een P.C. 100% beveiligen??.


--Is niet beter om ALLEMAAL over te gaan op LINUX, spreekt mij wel aan--
Vergis je niet in Linux. Linux kent ook zeer veel security problemen. Alleen mensen maken er minder misbruik ervan.


reactie door J. de Jong op 12 september 2004 om 03:34.

Beste M. Dijkstra,

Eerlijk gezegd vindt ik aan de ene kant ook dat die jongen beloond moet worden. Maar het is ook zo dat een virus meestal voor veel schade zorgt, en dat is verre van prettig voor zowel bedrijven als particulieren.

Wat uw reactie over Linux betreft: ik kan me het enerzijds goed voorstellen dat u dat zo schrijft, maar ik vindt het anderzijds ook verstandig er twee kanttekeningen bij te plaatsen:

1. Veel mensen snappen al weinig of niets van Windows. Hoe moet het dan met Linux?
2. Als Linux heel populair wordt, zullen er juist voor dat besturingssysteem vele virussen gaan verschijnen. Als dat gebeurt, zijn we weer terug bij het onderwerp waar vooral de laatst geplaatste reacties over gaan: het wel of niet overstappen op Linux.

reactie door Dinger P. op 29 september 2004 om 21:02.

""Haha, wel knap gevonden die jongen, maar ook knap gedaan van hem!!! Je zou hem eigenlijk ook belonen moeten. Hij geeft aan dat pc's niet goed beveiligd zijn."" Citaat van Rinze.
--

Wanneer we dit absurde commentaar van "heer" Rinze kritisch bekijken en vergelijken met een "gewone" misdadiger, dan komt zijn redenering op het volgende neer.
Wanneer er bij mij wordt ingebroken, terwijl mijn ramen en deuren op slot zijn, dan is dat knap gedaan door de inbreker. Bovendien zouden we hem moeten belonen, omdat hij heeft aangetoond dat mijn beveiliging niet voldoende is.
Maar wat er WERKELIJK aan de hand is, is dat een luie of a-sociale figuur liever de vruchten van MIJN arbeid inpikt dan zèlf een prestatie te leveren waar de maatschappij beter van wordt. Dáárvoor moet deze parasiet bestraft worden...
OF
Wanneer er in Leeuwarden voor de tweede maal een jongen wordt doodgestoken met 14 (!) messteken, door een dronken lor, dan is dat knap en grondig door hem gedaan, vooral moet deze moordenaar BELOOND worden, omdat hij ons duidelijk maakt dat kasteleins veel te lang door blijven schenken aan figuren die veel te lang door blijven zuipen. Bovendien verdient hij nòg een beloning, omdat hij ons duidelijk maakt dat wij in een maatschappij leven, waarin wij ons niet zwaar genoeg kunnen bewapenen, omdat fysiek geweld de norm is geworden.

Nee Rinze, a-sociale figuren dienen her-opgevoed te worden tot burgers die andermans eigendom en persoon respecteren in dezelfde mate als zij zelf gerespecteerd willen worden. Wanneer dat ècht niet lukt, is de gevangenis de laatste oplossing. Ik vraag mij werkelijk af wat de mentaliteit is van lieden zoals deze Rinze! Misschien kan men wel met zíjn heropvoeding beginnen.

reactie door Gabriel Bijleveld op 22 december 2004 om 12:30.

Een virus maken is wel wat anders dan bij iemand inbreken.
bovendien gaat je leven niet ten gronde als je computer besmet is.
En om dat mat moord te vergelijkren vindt ik al helemaal belachelijk!
als je computer er heel slecht aan toe is formateer je em gewoon en koop je een firewall.
Een huis is nooit helemaal optimaal beveiligd.
als je de netwerkstekker uit je comp terkt is die dat wel Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS