VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
CleanPort meet: Sober.J meest agressieve virus van 2004 tot nu toe
Rubriek:
Virussen
Datum:
25 november 2004
Bron:
(c) 2004, VirusAlert
Bericht:

Bijna één op de drie e-mails besmet met Sober.J

note: VirusAlert.nl noemt dit virus Sober.I

CleanPort managed e-mail filtering (business partner van VirusAlert.nl, meet op haar systemen sinds de ontdekking van het Sober.J-virus een enorm volume van met Sober.J besmette e-mails. Qua aantal besmette e-mails en de snelle toename van dit aantal is Sober.J het grootste virus van 2004 tot nu toe.

CleanPort filtert op internetniveau - buiten het bedrijfsnetwerk - circa 120 miljoen e-mails per maand van een honderdtal bedrijven. Op het hoogtepunt was bijna elke derde e-mail besmet met Sober.J. Ter vergelijking: het MyDoom-virus besmette op zijn hoogtepunt één op de vijf e-mails. Opvallend is verder dat ruim de helft van de met Sober.J besmette e-mails uit Nederland afkomstig was.

-Vrijdag 19 november: uitbraak rond 09.11 uur 's ochtends, 18% van alle e-mails bevat een virus, 16% hiervan het Sober.J-virus.
-Zaterdag 20 november: 19% van alle e-mails bevat een virus, 18% het Sober.J-virus.
-Zondag 21 november: 21% van alle e-mails bevat een virus, 18% het Sober.J-virus.
-Maandag 22 november: 31% van alle e-mails bevat een virus, 29% het Sober.J-virus.
-Dinsdag 23 november: 26% van alle e-mails bevat een virus, 24% het Sober.J-virus.
-Woensdag 24 november: 24% van alle e-mails bevat een virus, 23% het Sober.J-virus.

Sober.J werd zonder update vooraf proactief gefilterd door CleanPorts in eigen beheer ontwikkelde scanner ProTAG. Hierdoor ondervonden klanten van CleanPort geen schadelijke effecten van deze uitbraak.

Over CleanPort
CleanPort Managed Email Security verzorgt de beveiliging van het e-mailverkeer voor een honderdtal bedrijven in de gezondheidszorg, de financiële en zakelijke dienstverlening en xSP's. CleanPort levert op internetniveau, dus buiten het bedrijfsnetwerk, beveiliging tegen virussen en spam. Het systeem wordt 24/7 centraal beheerd en voortdurend geüpdatet. CleanPort completeert verschillende commerciële beveiligingsproducten met de in eigen beheer ontwikkelde ProTAG-scanner. Deze geavanceerde oplossing herkent en isoleert verdachte mail. CleanPort levert klanten op regelmatige basis gedetailleerde rapportages over onderschepte virussen en andere relevante gegevens. Het hoofdkantoor van CleanPort is gevestigd in Doetinchem, met vestigingen in Engeland, Duitsland en Israël. Voor meer informatie: CleanPort

Toevoeging door redactie VirusAlert.nl:
Actuele statistieken over Sober.J vindt u ook bij:

Zeelandnet.nl

Pine.nl

Ikarus software


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
CleanPort Managed E-mail Filtering, een nieuwe manier van virusfiltering
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Henkie op 25 november 2004 om 15:51.

Inderdaad gigantisch ook bij ons op de gateway, `t wordtgoed afgevangen maar kan mij vinden in deze stelling.

reactie door Walter op 25 november 2004 om 20:53.

Deze K*t zooi mot weg! Ik heb elke dag 5 e-mails met virussen. van 2 mail adressen, ze worde er automatisch uiteghaald maar toch! k*t zooi! Ik haat die spam e-mails!

reactie door Slijkerman P. op 26 november 2004 om 10:23.

5 emails per dag...
En hij maakt zich druk...... Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS