VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Zafi.D-virus binnen 24 uur nog altijd op tweede plaats
Rubriek:
Virussen
Datum:
15 december 2004
Bron:
(c) 2004, VirusAlert
Bericht:

Sober.J nog steeds het meest actieve virus van 2004

note: VirusAlert.nl noemt dit virus Erkez.d

CleanPort het Nederlandse bedrijf voor managed email-filtering, meet op haar systemen sinds de ontdekking van het Zafi.D-virus een enorm volume van met Zafi.D besmette e-mails.

In absolute aantallen komt dit virus direct in de buurt van Sober.J, dat op dit moment het grootste virus is. De systemen van CleanPort geven een representatief beeld van het e-mailverkeer in de Benelux en Engeland, en zien de verspreiding van Zafi.D op Europees niveau toenemen.

Jeroen Oostendorp, CTO van CleanPort, verklaart: "Het e-mailbericht waarmee het Zafi.D-virus zichzelf doorstuurt, is meertalig. Hierdoor zullen ontvangers eerder geneigd zijn om de kerstgroet in de bijlage te openen."

CleanPort filtert op internetniveau - buiten het bedrijfsnetwerk - meer 120 miljoen e-mails per maand van een honderdtal bedrijven. Zafi.D werd zonder update vooraf proactief gefilterd door CleanPorts in eigen beheer ontwikkelde scanner ProTAG. Hierdoor ondervonden klanten van CleanPort geen schadelijke effecten van deze uitbraak.

Over CleanPort
CleanPort Managed Email Security verzorgt de beveiliging van het e-mailverkeer voor een honderdtal bedrijven in de gezondheidszorg, de financiële en zakelijke dienstverlening en xSP's. CleanPort levert op internetniveau, dus buiten het bedrijfsnetwerk, beveiliging tegen virussen en spam. Het systeem wordt 24/7 centraal beheerd en voortdurend geüpdatet. CleanPort completeert verschillende commerciële beveiligingsproducten met de in eigen beheer ontwikkelde ProTAG-scanner. Deze geavanceerde oplossing herkent en isoleert verdachte mail. CleanPort levert klanten op regelmatige basis gedetailleerde rapportages over onderschepte virussen en andere relevante gegevens. Het hoofdkantoor van CleanPort is gevestigd in Doetinchem, met vestigingen in Engeland, Duitsland en Israël. Voor meer informatie:
Voor meer informatie: CleanPort

Toevoeging door redactie VirusAlert.nl:
Actuele statistieken over Safi.D / Erkez.D vindt u ook bij:

Zeelandnet.nl

Pine.nl

Ikarus software


Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door M. Meijboom op 16 december 2004 om 08:53.

Er is een nieuw, vervelend virus gesignaleerd. Wanadoo vindt het belangrijk om u snel te waarschuwen, wanneer er een virus uitbreekt dat zich bijzonder snel verspreidt of grote schade veroorzaakt.

Het gaat om een variant van het Zafi.D-virus, die zich verspreidt via e-mail. Het e-mailbericht bevat een kerstgroet die in het Engels, Italiaans, Spaans, Russisch, Zweeds en andere talen is geschreven. Er bestaat ook een Nederlandstalig e-mailbericht met als onderwerp 'Prettige Kerstdagen!'. Het bericht bevat een bijlage, open deze onder geen beding!

reactie door op 17 december 2004 om 21:08.

Nou die Zafi.D-virus heb ik per email gekregen.. maar niet geopend.. mijn virusscanner zij dat het verdacht was.. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS