VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Nieuwe variant van Sober doet zich voor als bericht afkomstig van FIFA.
Rubriek:
Virussen
Datum:
2 mei 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Zoveelste telg uit Sober familie geeft aan dat de ontvanger de gelukkige winnaar is van een zeldzaam toegangsbewijs tot het wereldkampioenschap voetbal in 2006 te Duitsland.

VirusAlert ziet vandaag een licht verhoogde activiteit van het aantal Sober onderscheppingen. Het blijkt te gaan om een nieuwe variant van de zeer bekende Sober familie. Het bericht feliciteert de ontvanger met het winnen van een toegangsbewijs.
Het in de bijlage verpakte virusbestand wordt geactiveerd indien de ontvanger dit ingepakte (.zip) bestand opent en vervolgens het uitgepakte bestand start.

Vanaf dat moment wordt eenmalig een foutmelding gegeven en nestelt het zich op het getroffen systeem.

VirusAlert adviseert haar gebruikers om z.s.m. updates van antivirussoftware te installeren die dit virus automatisch onderscheppen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
VirusAlert.nl: W32.Sober.o@mm
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Dammer J op 2 mei 2005 om 23:38.

Heden een nieuwe Sober variant ontvangen met als afzender marktplaats.nl


reactie door beuk l op 3 mei 2005 om 12:36.

heden een nieuwe sober variant ontvangen met als afzender ebay.nl,
zonnet.nl, pandora.be, hetnet.nl, gencom.nl, mgl.nl
en alle met de zip our sercret of iets wat daar op lijkt

reactie door beuk l op 3 mei 2005 om 12:39.

ze vragen voor confirmatie of register

reactie door Harry op 4 mei 2005 om 19:13.

Vandaag 4 mailtjes van verschillende afzenders ontvangen. Zijn allen door mijn virusscanner (McAfee) onderschept.

reactie door jose op 4 mei 2005 om 22:28.

ik had gisteren in totaal ongeveer 50 x het virus binnen gekregen,heb gelukkig norton die alles onderschept heeft,ook idd van bijna elke provider en ik had er 1 van autotrader.nl,ze komen dus overal vandaan,de meeste waren zogenaamd van hotmail afkomstig.vandaag slechts een stuk of 10.wordt hier dus al minder.

reactie door mpc weber op 5 mei 2005 om 04:05.

Vanaf Di. heleboel mail die onder de zogenaamde ...hotmail.com.Doet zich ook voor als zijnde afkomstig van mijn provider.Ook wel 20 keer het bericht dat mijn password incorrect is,en dat mijn e-mail blokkeerde.Nu heb ik northon die elke aanval onderschept en de scan van kaspersky gaf aan "geen virus te verwijderen".God dank.En ook natuurlijk bedankt.

reactie door Oostendorp JJM op 13 mei 2005 om 00:37.

Heb dit virus ook vaak voorbij zien komen!

reactie door Schepers W.H. op 18 mei 2005 om 09:55.

er is gisteravond op het nieuws in Duisland gewaarschuwd voor een nieuwe variant van de worm 32 ik weet niet of een van jullie dat gezien heeft maar ik wel kan dat eens iemand nagaan ???? Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS