VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Een terugblik: De Nazi spam run van afgelopen week
Rubriek:
Software
Datum:
23 mei 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Op 15 mei 2005 startte een enorme spam-run afkomstig van het Sober-virus.
Deze spam-run gebruikte maar liefst 30 verschillende soorten berichten met Nazi-propaganda. De Sober.O (alias Sober.P) worm, geïnstalleerd op een systeem, werd automatisch geüpdate waarna vanaf het besmette systeem de SPAM werd verstuurt. Onbewust werden wereldwijd tal van systemen op deze manier misbruikt om bij te dragen aan deze gigantische spam run.

Het Nederlandse CleanPort filterde op het hoogtepunt van de uitbraak circa 50 % van alle spamberichten als deze Nazi-spam.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door R.H.J. Uphoff op 1 juni 2005 om 11:38.

Ons kleine netwerkje filterde ze voor 100%. Van de 2300 ontvangen berichten waren er 47 geen spam in die week. En dat bandbreedte sparend. Spam is in 99,99% van alle gevallen te herkennen in de envelop.

STOP met verkopen van spamfilters! Laat elke ISP gewoon alle mail weigeren van smtp-clients die niet hun volldige identiteit bekend maken! In RFC 2821 staat in paragraaf 4.1.1.1 duidelijk dat een mailserver zich dient te melden met zijn FQDN en dus niet met een eigen verzinsel.

Daarnaast moet van wie een eigen server wil draaien worden geeist dat ie ook een eigen domain heeft en gebruikt. Het is niet nodig hobbysten dwars te zitten in het gebruik van eigen servers vanwege het spam/virusgevaar.

Uiteraard wordt mail van idiote fantasiedomains zoals 212.79.233.229 dat zich meldt met de valse naam server01.oostendorp-ict.nl, niet aangenomen. Herkenbaar voor VirusAlert? :-) Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS