VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Trend Micro virusrapport mei 2005: nu al twee keer zoveel schadelijke code als zelfde periode vorig jaar
Rubriek:
Virussen
Datum:
31 mei 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Trend Micro, registreerde in de maand mei (periode van 21 april tot 20 mei 2005) in totaal 1.505 nieuwe schadelijke codes die door klanten zijn aangeleverd. Dat is het laagste aantal van 2005 en 23% minder dan vorige maand toen dit aantal 1.957 bedroeg. Toch is de grens van 8.000 ontdekkingen in 2005 overschreden: dat is nu al tweemaal zoveel als op hetzelfde moment vorig jaar. 881 tojans domineerden de lijst, gevolgd door 379 wormen.

Wurmark.j laat niet alleen spyware achter op geïnfecteerde machines, maar heeft ook keylogging-mogelijkheden. Daardoor kan deze worm allerlei persoonlijke en financiële informatie verzamelen. Hackers kunnen op afstand accountgegevens achterhalen en deze misbruiken. De worm kan ook gedownload worden via een trojan, zodat gebruikers de infectie niet eens bemerken. De combinatie van snelle verspreiding van een worm en de verborgen spyware moet leiden tot grote waakzaamheid.

De nieuwe Sober.o maakt misbruik van de populariteit van het komende Wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. De worm gebruikt Engelstalige en Duitstalige mails om gebruikers te verleiden om een bijlage te openen. Als dit gebeurt wordt de worm via de besmette computer verder verspreid.

Twee varianten van Mytob volgden elkaar snel op. Deze bot-worm verstuurt massamailings. De varianten ED en EG zorgden voor veel infecties in Australië en Japan. Met name de timing van WORM_MYTOB.ED was zeer goed omdat de worm maandagochtend vroeg in veel mailboxen stond. Op dat moment zijn veel werknemers nog niet zeer kritisch.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
De beste security-software, thuis- en zakelijk, vindt u bij de shops van VirusAlert
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS