VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Nieuw Bagle-virus werkt volgens stappenplan
Rubriek:
Virussen
Datum:
3 juni 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Computer Associates (CA) heeft een nieuwe variant van het Bagle-virus ontdekt. Deze heeft een geheel eigen aanvalsmethode. Het virus werkt volgens een stappenplan: eerst besmetten, dan ontwapenen, en tenslotte de getroffen computer misbruiken.

Omdat de worm zo anders is dan vorige Bagle-varianten, heeft hij van Computer Associates een eigen naam gekregen: Glieder.

Win32.Glieder verspreidt zich volgens de gangbare methode, namelijk via e-mail. Wanneer iemand het het attachment (het virus) opent, stuurt Glieder zichzelf door naar iedereen in het adresboek.


Vervolgens downloadt de worm een trojan genaamd Win32.Fantibag en installeert het deze op de getroffen pc. Deze trojan is ontworpen om updates van antivirus-programma's tegen te houden. Bovendien blokkeert het Microsofts update-website (windowsupdate.microsoft.com).

Als het virus de computer op deze manier heeft geïsoleerd zodat het onmogelijk is het virus snel te verwijderen, gaat het over tot stap drie.

Het installeert nog een trojan, genaamd Win32.Mitglieder. Deze schakelt firewalls en antivirus-software uit, waardoor de computer nog kwetsbaarder wordt. Vervolgens schakelt het de pc aan een botnet.

Een botnet is een netwerk van (vaak duizenden) door hackers gekaapte computers. Samen hebben deze pc's een behoorlijke rekenkracht, waarmee ze bijvoorbeeld in opdracht spam kunnen vesturen of DoS-aanvallen kunnen uitvoeren. Botnets worden vaak verhuurd aan spammers en hackers.

Volgens CA verspreidt het virus zich behoorlijk snel. Wie nog niet is getroffen, wordt aangeraden snel zijn antivirus-software te updaten.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door R. Fraterman op 5 juni 2005 om 11:44.

Zo te zien ben ik aan de beurt. Sinds twee dagen is geen update van Norton meer mogelijk. Ook Windowes update is niet te bereiken. Als iemand meer info over dit lekkertje heeft, graag.

reactie door P.G.Verhoeven op 8 juni 2005 om 20:04.

Probeert u eens de verwijderingstools van Symantec. U moet overigens wel weten of het Beagel of een Bagle worm is, en welke versie ontdekt is (even opschrijven)

Daarna de verwijderingstool downloaden en de PC laten scannen.

De link voor verwijderingstools vindt U op:

http://securityresponse.symantec.com/
 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS