VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Phishingmail aast op klanten ABN Amro
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
24 juni 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Nadat eerder tot tweemaal toe is geprobeerd om Postbank-klanten via een valse email ertoe te bewegen hun bankgegevens in te voeren, heeft nu de ABN Amro deze dubieuze eer. In een email die lijkt te komen van de LaSalle Bank, een dochterbedrijf van ABN Amro, wordt de gebruiker verzocht, in het Engels, om op een meegestuurde link te klikken. Daarna wordt, in een aantal stappen, voorzichtig gehengeld naar persoonlijke gegevens, het creditcard-nummer en de verloopdatum.

Het lijkt erop dat de mail, niet direct gericht is op gebruikers van ABN Amro Internetbankieren. Anders dan bij de Postbank, waar kwaadwillenden met een wachtwoord en TAN-code veel kunnen doen, gebruikt de ABN Amro de zogenaamde 'e-dentifier', die pas samen met bankpas en PIN-code toegang geeft tot internetbankieren. Eerder is de mail gericht op klanten van de LaSalle Bank en is het incidentele creditcard-nummer van een Nederlander die erin trapt mooi meegenomen.

bron: Tweakers.net

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Weeber, R. op 30 juni 2005 om 16:11.

Exact dezelfde mail heb ik ontvangen van de bank SOUTHTRUST.

Dus wees gewaarschuwd
(al hoewel, mensen die hier kijken zullen slim genoeg zijn om niet in dit soort phishing te trappen) Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS