VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
FIOD arresteert 3 Nederlandse softwarekrakers
Rubriek:
Virussen
Datum:
1 juli 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

De FIOD-ECD heeft drie mensen aangehouden in verband met een internationaal onderzoek tegen 'criminele organisaties die illegale kopieën van digitale bestanden uitwisselen'. De verdachten zouden zich schuldig maken aan het kraken van beveiliging van software.

FIOD-ECD heeft de aanhoudingen zelf verricht tijdens huiszoekingen op vier plaatsen. De actie vond plaats zonder dat er politieondersteuning aan te pas kwam. Woordvoerster Renée Wesdorp wil geen gegevens over locatie of de leeftijd en achtergrond van de verdachten kwijt.

Wel is duidelijk dat de drie zich bezig hielden met het kraken van kopieerbeveiligingen, met name films, muziek en computerspellen. De FIOD-ECD kwam de verdachten op het spoor dankzij een tip van de FBI, die IP-adressen van de computers had vastgelegd. Bij de actie is een aantal computers in beslag genomen, waaronder een FTP-server die voor de opslag en uitwisseling van illegale software diende.

De huiszoekingen in Nederland maken deel uit van een grotere actie, die gelijktijdig in tenminste 12 landen plaats vond. Gelijksoortige acties vonden in het verleden onder meer plaats op de Universiteit Twente, waarbij in 2001 enkele studenten werden aangehouden wegens handel in warez.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Bron: ZDNet
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS