VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Opera: BitTorrent downloaden met browser
Rubriek:
Virussen
Datum:
8 juli 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

De Noorse browserbouwers van Opera hebben BitTorrent geïntegreerd in de nieuwe Opera-versie. Previewversie 8.02 van Opera is in staat BitTorrent-bestanden rechtstreeks te downloaden, zonder dat daarvoor aparte software nodig is.

Democratisch downloaden zonder poespas

Downloaden via een browser is niets bijzonders, maar de BitTorrent-techniek werkt anders. Bij BitTorrent deelt u als mede-downloader ook uw eigen gegevens, zodat de beschikbare bandbreedte eerlijker verdeeld wordt over andere downloaders. Tevens is uw eigen uploadsnelheid van invloed op de downloadsnelheid van anderen.


In Opera 8.02 verschijnt de BitTorrent-download in het normale downloadvenster, met één toevoeging: behalve de gemiddelde downloadsnelheid is ook de uploadsnelheid te zien.

Deze meer democratische downloadtechniek wordt veel toegepast om grote bestanden te verspreiden over internet. Inderdaad, ook als vervoermiddel van illegale bestanden.

Opera ziet BitTorrent echter als de 'logische stap na http en ftp'. "Met BitTorrent maken we het gebruikers een stuk eenvoudiger om grote hoeveelheden legale software te downloaden, zoals Linux software en demo's van computerspellen", aldus de Noren.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
ZD Net
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS